Suroviny
Porce: 20 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 557 kJ / 2 284 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,90 g |
| Tuky | 49,35 g |
| Vláknina | 22,03 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 3,32 g |
| Sůl | 8,21 g |
| Sacharidy | 379,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: V mise si smícháme mouky, sůl, koření, uprostřed mísy uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Necháme 5 minut vzkypět, přidáme olej a vypracujeme těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu.
Krok 2: Vykynuté těsto si rozdělíme na 20 kousků. Z každého kousku vyválíme váleček, na kterém uděláme klasický uzel. Uzlíky dáváme na plech s pečícím papírem, přikryjeme je utěrkou a necháme ještě asi 10 -15 minut kynout.
Krok 3: Uzlíky potřeme směsí vejce a tymiánu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°asi 15 minut dozlatova.
Zveřejněno 4. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnekovo - tymiánové uzlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j1J5
Moje poznámka
Česnekovo - tymiánové uzlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j1J5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Tématické fráze:
česnekové uzlíky,
tymiánová pomazánka,
jak se dela tymiánový olej
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
česnek sušený,
tymián,
droždí,
cukr,
voda,
olej,
vejce,
tymián
Komentáře (10)
Dekuji za super recept