Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 875 kJ / 2 360 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,06 g |
Tuky | 96,72 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 310,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce se špetkou soli a oběma cukry vyšleháme do husté pěny. Poté zašleháme olej a nakonec mouky s pudingem a skořicí, které nejprve vzájemně promísíme.
Krok 2: Těsto nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem, který nejprve z vrchní strany slabě potřeme máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů do zrůžovění. Piškot necháme vychladnout.
Krok 3: Do misky dáme mascarpone a do něj nalijeme smetanu na šlehání. Na vyšší obrátky vyšleháme, přidáme moučkový cukr, skořici a nakonec zakysanou smetanu. Cukr a smetanu už přimícháme ručně stěrkou. Krémem potřeme rovnoměrně piškot a nakonec vše lehce ještě poprášíme skořicí. Dáme vychladit.
Zveřejněno 26. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicový moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q3GG
Moje poznámka
Skořicový moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q3GG
Nejnovější recepty
Nejlepší povidla
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 16 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 16 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 16 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
Hypnos před 1 hodinou
Kuřecí prsa v jogurtovo - česnekovém těstíčku
Ivana64 před 2 hodinami
Buchta z cukety
Martina101 před 3 hodinami
Vepřové na houbách
radbastim před 3 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
pavlina.simr před 3 hodinami
Těstovinový salát
Elen0766 před 3 hodinami
Nejlepší špenát
mafinka888 před 4 hodinami
Citrónová Babeta z DP
Myskamk před 4 hodinami
Nivová omáčka
PetrM před 4 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 5 hodinami
Tématické fráze:
skořicový moučník,
skořicový krém recept,
top recepty skoricovy krém,
piškot na skořicové šneky,
skořicový mooučník
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
pudink vanilkový,
skořice mletá,
olej,
sůl,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
skořice mletá,
cukr moučkový
Komentáře (6)
Ano, papír máznu směrem k těstu, pokud chci, aby neklouzal, tak ho chvíli něčím zatížím a nebo vypláchnu plech vodou. Někdy, např. pod žemlovku ještě to máznutí jemně posypu třtinovým nebo krupicovým cukrem, spodek má pak karamelový nádech, ale zde jsem měla obavu, aby to nebylo přeslazené.
Já skořici ano v kombinaci s jablky nebo na doladění pikantních slaných jídel, tohle určitě upeču, ale dám na ochucení hodně nastrouhané kúry nějakého citrusu - dovedu si představit můj oblíbený citron ale i pomeranč, ten možná ještě víc...
Dík za pěkný recept
P.S. hloupý dotaz -je to sice napsáno srozumitelně, ale přece jen - máslem potřít pečící papír směrem k těstu, ano? existuje i trik máznout máslo mezi plech a pečící papír, aby "nejezdil" po plechu