Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 552 kJ / 610 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,35 g |
Tuky | 16,11 g |
Vláknina | 7,44 g |
Cholesterol | 443 mg |
Sodík | 490 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 14,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čevapčiči ze tří druhů masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KpMY
Moje poznámka
Čevapčiči ze tří druhů masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KpMY
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 14 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 15 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 15 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 15 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 11 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 13 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 13 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 14 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 14 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 16 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 16 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 16 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 16 hodinami
Tématické fráze:
čevapčiči recept s čubricou,
recept čeva,
čevabčiči s cubricou,
cevabcici z jehněčího masa
Suroviny:
maso hovězí,
maso krůtí,
maso,
cibule,
česnek,
hořčice dijonská,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř,
vejce,
strouhanka,
olej slunečnicový
Komentáře (6)
Etymologický slovník:
čevapčiči ‘opečené šišky ze sekaného masa’. Ze s./ch. ćevapčić, což je zdrobnělina od ćevap z tur. kebap., to pak z ar. kabāb, vlastně ‘pečený’.
Já myslím, že obojí je dobře, což ale nic nemění na tom, že tohle není ani čevabčiči, ani čevapčiči, ale šišaté karbanátky
Rozdíl je v příloze: to "p" v čevaPčiči znamená Pivo. V případě čevaBčiči je to ovšem úplně jinak: to "b" v čevaBčiči znamená Beer. Takže rozdíl je jen v tom co se k tomu pije.
jinak myslím, že to pochází se Srbska, a že správně by mělo být to P, on i ten kebab tam byl kebap
Dle mne vajíčko do čevabčiči nepatří, neděláme karbanátky...obalené ve strouhance....čevabčata jsou ochucené maso, žádné vejce, žádná mouka...( jestli čevaPčiči nebo čevaBčiči toť otázka, asi původně je to od kebaB...ale podle různých balkánských jazyků jako oblasti původu asi i to P....)