Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čevapčiči ze tří druhů masa

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

28. 10. 2019 12:15

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 552 kJ / 610 kcal
Bílkoviny100,35 g
Tuky16,11 g
Vláknina7,44 g
Cholesterol 443 mg
Sodík 490 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy14,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lenunka Lenunka

28. 10. 2019 13:46

Eja57:
Etymologický slovník:
čevapčiči ‘opečené šišky ze sekaného masa’. Ze s./ch. ćevapčić, což je zdrobnělina od ćevap z tur. kebap., to pak z ar. kabāb, vlastně ‘pečený’.
Já myslím, že obojí je dobře, což ale nic nemění na tom, že tohle není ani čevabčiči, ani čevapčiči, ale šišaté karbanátky:-)

Eja57 Eja57

28. 10. 2019 13:41

Lenunka: noo, kukni na Wiki...nějak se to přesmyklo z tureckého KEBAB na balkánský ČEVAP....na Wiki je taky s B...

Eja57 Eja57

28. 10. 2019 13:37

Lenunka: no já piju ke všemu vodu nebo víno...takže za mne čevaVčiči :-D:-D:-D:-D:-D:-D - ale dala bych si, dobrý, s čubricou, z jehněčího třeba, nejlépe z grilu...to zas jo...

Lenunka Lenunka

28. 10. 2019 13:18

Eja57: k tomu B vs P jsem našla na internetu bezva vysvětlení:-D :

Rozdíl je v příloze: to "p" v čevaPčiči znamená Pivo. V případě čevaBčiči je to ovšem úplně jinak: to "b" v čevaBčiči znamená Beer. Takže rozdíl je jen v tom co se k tomu pije.

:-D:-D:-D

jinak myslím, že to pochází se Srbska, a že správně by mělo být to P, on i ten kebab tam byl kebap :-), jsme si to počeštili

Eja57 Eja57

28. 10. 2019 13:08

"Čevapčiči od Lenky" už to od února máme....
Dle mne vajíčko do čevabčiči nepatří, neděláme karbanátky...obalené ve strouhance....čevabčata jsou ochucené maso, žádné vejce, žádná mouka...( jestli čevaPčiči nebo čevaBčiči toť otázka, asi původně je to od kebaB...ale podle různých balkánských jazyků jako oblasti původu asi i to P....)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: čevapčiči recept s čubricou recept čeva čevabčiči s cubricou cevabcici z jehněčího masa

Suroviny: maso hovězí, maso krůtí, maso, cibule, česnek, hořčice dijonská, paprika sušená sladká, sůl, pepř, vejce, strouhanka, olej slunečnicový

TopRecepty.cz

Čevapčiči ze tří druhů masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KpMY