Kaštanová kaše (Kanada)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 406 kJ / 1 292 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,02 g |
| Tuky | 47,67 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 18 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 183,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve kaštany ostrým nožem nařízneme, poskládáme na pekáček, mírně podlejeme vlažnou vodou a necháme v troubě asi 15 minut zahřívat. Pak jdou snadno a čistě oloupat.
Krok 2: 500 g oloupaných a očištěných kaštanů uvaříme v osolené vodě a rozmixujeme. V rendlíku rozpustíme 50 g másla, vmícháme kaši, zalijeme horkou smetanou a promícháme s medem nebo cukrem.
Krok 3: Když dáme místo cukru mletý pepř či zázvor a sůl, získáme slanou kaši, která se dobře hodí i jako příloha k masům.
Zveřejněno 1. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaštanová kaše (Kanada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kE85
Moje poznámka
Kaštanová kaše (Kanada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kE85
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 2 hodinami
Dýňové krekry z kvásku
Přidáno před 4 hodinami
Strouhané řezy
Přidáno před 4 hodinami
Plněné dýňové buchty
Přidáno před 5 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 6 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka Palivec
ricci před 15 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Cinderka před 18 minutami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Romecka7 před 1 hodinou
Šlehačková buchta
hliboka před 1 hodinou
Dýňová polévka se smetanou
Shiki před 1 hodinou
Vynikající langoše
Magdalena.Dobromila před 2 hodinami
Guláš z divočáka s hrnkovými knedlíky
Zabakcb před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Jitinka před 2 hodinami
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 4 hodinami
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 4 hodinami
Tématické fráze:
kaštanová kaše,
jak vyloupat jedlé kaštany,
kaše z jedlých kaštanů
Suroviny:
kaštan jedlý,
máslo,
smetana,
med
Komentáře (5)
Ty vzrostlé stromy co mám pod okny jsou všechno kaštanovník koňský, nejedlý, ale ráda je sbírám a naleštím a mám je jako podzimní dekoraci...
Naříznout do X na vypouklé straně, lepší než trouba dle mé zkušenosti je povařit tak 10 minut v hrnci na plotně, scedit a hned zabalit do utěrky, trochu podrtit, aby povolily slupky a no pak oloupat...ale HORKÉ! jakmile slupka zchladne tak zase ztvrdne... Absolvovala jsem to 2x v životě a už NIKDY víc