Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 325 kJ / 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,04 g |
Tuky | 22,68 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krupicové halušky do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Lvv
Moje poznámka
Krupicové halušky do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Lvv
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 13 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 21 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
B.Anna před 2 minutami
Cukeťák II
radbastim před 2 hodinami
Sněhový rybízový koláč
upavla před 10 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 11 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 14 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 14 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 15 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 16 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 16 hodinami
Tématické fráze:
halušky do polévky,
krupicove halusky,
halušky,
krupicove halusky recept,
krupicove halusky do polevky,
krupicove halusky do polievky,
bezmasé recepty,
krupicove nocky do polevky,
halusky do polievky,
polévka s halušky,
halušky se zeleninou,
halušky do polevki,
halusky do polivky,
recepty halušky,
krupicová buchta,
recept na krupicové halušky,
krupuicové halušky,
kváskové nočky,
polevky.sk,
krupisové halušky
Suroviny:
vejce,
sůl,
soda jedlá,
olej,
krupice,
petrželka
Komentáře (3)
Vôbec netreba pridáva olej ani sódu. Varia sa v odobratej polievke bez zeleniny a mäsa, aby sa celá polievka nezakalila a mohla sa takto aj prípadne odložiť do chladničky. Knedličky naberú chuť polievky, nie vody.
Vôbec ich netreba ani soliť ak sa varia v polievke.
Ani nie je dôležité vyšľahať bielka zvlášť, zbytočná práca navyše. Neovplyvní to ľahkosť halušiek.
Ak nevyjdú podľa predstáv, na druhý pokus určite. Dôležitý je odhad krupice. Redšie cesto stačí, husté cesto bude po uvarení v strede tvrdé ako betón.