Postup přípravy
Krok 1: Inspirace pohoštění - saláty s ovocem.
Krok 2: Všechno ovoce použijeme omyté, případně oloupané, vyfiletované apod. Zeleninu vždy pečlivě očištěnou. Sušené ovoce propláchnuté horkou a následně studenou vodou, okapané. Zálivky dle vlastní chuti. Nebojíme se kombinovat ovoce a zeleninu se sýry nebo masem.
Zveřejněno 14. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Inspirace pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pMDN
Moje poznámka
Inspirace pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pMDN
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 13 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z vepřové plece
Vlak0078 před 4 hodinami
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 5 hodinami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 5 hodinami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 6 hodinami
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 6 hodinami
Segedínský guláš
BublinaF před 8 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 9 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 10 hodinami
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 10 hodinami
Pečený bůček
Kristyna29 před 10 hodinami
Tématické fráze:
ovocné pohoštění,
inspirace na pohoštění,
recepty inspirace,
recepty na studené pohoštění,
recepty pohoštění,
ovoce - pohoštění
Suroviny:
ovoce,
avokádo,
zelí,
sýr
Komentáře (19)
Sýrové kuličky trochu jinak.- zdravá bonboniera
Potřebujeme. 3 sýry Palouček (Lučina apod.), 3 sýry tavené smetanové, 100 g eidam 45 %, 100 g čedaru,
100 g nivy, 125 ml strouhaného kokosu, 125 ml mletých lískových oříšků,
na ozdobu: 1 lžíci sladké mleté papriky a půl lžičky uzené mleté papriky, lžičku medu, snítku petrželky, chilli vlasy, 10 celých lískových oříšků.
Postup: Nejprve na suché pánvi opražíme kokos dozlatova a necháme vychladnout.Do 3 misek dáme vždy 1 sýr palouček, 1kostku smetanového taveného. Do jedné přidáme nastrouhaný eidam, do druhé nastrouhaný čedar a do třetí nastrouhanou nivu. V každé misce lžící nebo malou vařečkou uděláme sýrovou hmotu, ze které vytvoříme postupně po dvaceti kuličkách. Na mletí používám mlýnek na sýr , pokud nemáte nastrouhejte sýr na jemném struhadle. Na čistém mlýnku na sýr nastrouhám i oříšky.( nebo nastrouhat na jemném struhadle).
Kuličky s eidamem obalujeme v kokosu, vkládáme do papírových košíčků, tenkým pramínkem pokapeme medem a ozdobíme chilli vlasy nebo chilli vločkami.
Kuličky s čedarem obalujeme v paprice , dáváme do košíčků a zdobíme petrželkou.
Kuličky s nivou obalíme ve strouhaných lískových oříšcích, dáváme také do košíčků a zdobíme půlkami oříšků.
Jsou tu receptíky?