Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 429 kJ / 580 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,68 g |
| Tuky | 56,17 g |
| Vláknina | 5,80 g |
| Cholesterol | 28 mg |
| Sodík | 651 mg |
| Sůl | 1,60 g |
| Sacharidy | 13,34 g |
Postup přípravy
Paprikáš podáváme s tarhoňu či s jinými těstovinami, nočky, knedlíkem. Krok 4: Pokud místo slepice použijeme kuře, nevaříme ho, jen díly kuřete nejdřív na oleji a slanině opečeme, na chvíku vyjmeme stranou z kastrolu. Uděláme cibulovo-paprikový základ, do kterého po podlití hned vrátíme opečené kuřecí díly a jen prodloužíme dobu dušení do změknutí kuřecího masa. Ostatní postup je stejný.
Zveřejněno 3. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paprikáš ze slepice (maďarský recept)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yL86
Moje poznámka
Paprikáš ze slepice (maďarský recept)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yL86
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 16 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 21 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 23 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masová paštika
Nanina před 39 minutami
Vosí hnízda
kolarz90 před 9 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 9 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 11 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 11 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 12 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 13 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 13 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 14 hodinami
Tématické fráze:
slepice na paprice,
vařené pro slepice na paprice s rajčata,
paprikas z varene slepice
Suroviny:
slepice,
slanina,
olej,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
vývar slepičí,
ocet,
sůl
Komentáře (10)
Slepici na smetane s bilym chlebem, jen si trosku omacku prikyselim, treba citronem. Omacky delam mene, ale pekne vyraznou, slaninu nedavam. Maso na taliri urcite vzdy zbavene kosti. Slepka, ac dobre uvarena, se stehenich kloubuku rada trochu "drzi"
Z uvarenych slepicich prsicek pak delam toto https://www.toprecepty.cz/recept/24759-cinska-slep..., dobrota!
Autorce se omlouvám za zásah do receptu
Jen dotaz ....opravdu necháváš na vařené slepici kůži? Slepice na paprice ( což je v podstatě toto jinak nazvané jídlo) je u nás oblíbená, ale kdybych nechala slepici "oblečenou" tak bych šla asi klečet do rohu na hrách