Silná slepičí polévka s Magdalenčinými nočky
Recept ještě nebyl hodnocenSilná slepičí polévka se sýrovými nočky je klasickým pokrmem, který zahřeje na těle i na duši. Jejím základem je chutný vývar z pomalu vařené slepice, který je plný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 448 kJ / 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 7,00 g |
– nasycené | 2,50 g |
– nenasycené | 4,50 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 1,50 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Silná slepičí polévka se sýrovými nočky je klasickým pokrmem, který zahřeje na těle i na duši. Jejím základem je chutný vývar z pomalu vařené slepice, který je plný…
Silný vývar tvoří lahodnou chuť omáčky. Měkké slepičí maso plné chuti spolu s omáčkou a vhodně zvolenou přílohou bude chutnat milovníkům tradiční kuchyně a možná zláká…
Talíř horkého slepičího vývaru nejen zasytí, ale dovede i léčit - pomůže nám od rýmy a nachlazení, dodá sílu a skvěle zahřeje. Aby byl vývar správně silný, je důležité…
Při vaření se rychle nashromáždí spousta odřezků. Pokud nemáte v úmyslu přidat je hned do vývaru, domácí bujón je skvělou možností, jak podpořit chuť jídla a…
Slepici opláchneme a rozporcujeme ji na jednotlivé díly (křídla, stehna, prsa, krk). Zeleninu též očistíme a opláchneme.Do hrnce se studenou vodou vložíme skelet slepice…
Slepici si naporcujeme na jednotlivé díly, které opečeme zprudka v pekáčku na oleji.Vyjmeme a přidáme nakrájenou slaninu.Opečeme, přihodíme posekané švestky, bobkový…
Silný slepičí vývar s nudlemi je tradiční pokrm, který nabízí bohatou a intenzivní chuť díky dlouhému vaření kvalitního slepičího masa a čerstvé zeleniny. Tento vývar je…
Do Veľkého hrnca vložíme kuchynsky upravenú sliepku, sadlo, droby, hrabáky, zalejeme studenou vodou, osolíme a privedieme do varu. Varíme pomalým, sotva znateľným varom …
Rádi by jste zkusili pečenou husu a zrovna není nikde k mání? Nevadí, můžete ji nahradit do poloměkka vařenou slepicí, kterou upečete s plátky anglické slaniny a…
slepici a zeleninu uvaříme doměkka. maso obereme a nakrájíme společně se zeleninou. přidáme nudle a krátce povaříme.dochutíme kořením, přidáme libeček
Omytou slepici vložíme do vařící vody. Zeleninu očistíme a s kořením přidáme k masu. Vaříme asi dvě hodiny (po cca půl hodině vytáhneme 1 mrkev a uschováme). Maso musí…
Omytou slepici vložíme do vařící vody. Zeleninu očistíme a s kořením přidáme k masu. Vaříme asi dvě hodiny (po cca půl hodině vytáhneme 1 mrkev a uschováme). Maso musí…
Slepici rozděláme na polovinu / u velké postačí jen půlka/, omyjeme, vložíme do papiňáku a zalejeme 1 litrem studené vody, přidáme bobkový list, celé koření a pepř,…
Slepičí stehno, popřípadě jiné slepičí maso uvaříme v tlakovém hrnci a maso pak nakrájíme na menší kousky.Na másle orestujeme nakrájenou zelenou cibulku, přidáme na…
Žluťoučká slepice, doměkka uvařená a podávaná s hlaďoučkou, lehce pikantní růžovou omáčkou, krásně vonící paprikou, je vhodným tipem pro nedělní oběd. Dozajista uslyšíte…
Slepici uvaříme v osolené vodě tak, až nám maso odpadá od kosti, nejlépe v papiňáku. Necháme ji dostatečně vychladnout, zbavíme kůže a maso natrháme vidličkou po vláknu…
Očistená a umyta sliepka sa da do hrnca a zaleje sa asi 3 l studenej vody. Osolí sa a na velmi miernom plameni sa pomalicky vari 2 hodiny.Po dvoch hodinach sa pridá…
Maso obereme a natrháme na kousky. Kůže nakrájíme na slabé proužky a spolu s cibulí je opečeme na oleji. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, orestujeme, zasypeme moukou…
Očištěnou slepici zalijeme vodou (do 4 l tlakového hrnce), přidáme sůl, cibuli, mrkev, česnek, koření, půl masoxu a vaříme 1 hodinu.Na másle osmahneme pokrájenou cibuli,…
Slepici uvaříme na polévku jak jsme zvyklí, vyndáme ji z vývaru a necháme vychladit. Zatím připravíme marinádu z oleje, žloutku, soli (opatrněji, slepice se vařila ve…
Ze slepičího hřbetu uděláme vývar (vaříme asi 20min). Vývar přecedíme a do vývaru dáme vařit zeleninu (kolečka, kostičky-Já dělala kostičky, kvůli dětem) a přidáme masox…
-z hovězího a slepičího masa uvaříme vývar (sůl, celý pepř, nové koření) -v jiném kastrolu orestujeme zeleninu, cibuli a česnek - zalijeme vývarem - přidáme fazole,…
Slepici dáme vařit (cca 2 hodiny), aby byla měkká. Kdo má papiňák doba se zkrátí (já se ho bojím).Očistíme mrkev, petržel a dáme vařit, pak nakrájíme na kostičky, dáme…
Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka, nejlépe v papiňáku. Z uvařené slepice odkrojíme stehna a prsa, nebo obereme maso a pokrájíme na menší kousky.Pak zpěníme na…
Pečeme s Ivou: Křupavé a kmínem vonící dalamánky z chlebového těsta snad už ani jednodušeji vytvarovat nejde!
Za války byly potraviny na příděl: Půl kila masa na osobu na týden a černý obchod s předraženými cenami
Příběh utopenců. Jak vznikla nejslavnější pochutina českých hospod a jak na ty nejlepší?