Preclíkové pečivo
Drobné pečivo, které je připraveno z kynutého těsta. Netradičně je použita pouze špaldová mouka. Na bochánky těsta naneseme ještě před pečením vrstvu rozšlehaného vajíčka s lístky medvědího česneku, které doplníme zrníčky hrubé soli.
Suroviny pro 1 dávka
10-15 kusů podle velikosti bochánků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 437 kJ / 2 495 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,65 g |
Tuky | 93,21 g |
Vláknina | 53,68 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 486 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 308,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme kvásek. Do mísy s mlékem dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí, lehce zamícháme a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: V míse smícháme mouku se solí, rukou promícháme, přidáme rozpuštěné máslo a kvásek. Vše řádně vypracujeme na hladké těsto, které dáme na teplé místo kynout.
Krok 3: Poté z těsta odebíráme stejně velké kousky, ze kterých uděláme bochánky. Každý bochánek potřeme rozšlehaným vejcem s medvědím česnekem a posypeme solí. Lehce nařízneme, dáme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15-20 minut při teplotě 180 °C.
Zveřejněno 18. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Preclíkové pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J3yg
Moje poznámka
Preclíkové pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J3yg
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 4 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 17 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 22 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 1 hodinou
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 1 hodinou
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 2 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 4 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 5 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 14 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 16 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 16 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 17 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová hladká,
máslo,
mléko,
cukr krupice,
droždí,
sůl,
česnek mědvědí,
vejce,
sůl hrubozrnná
Komentáře (3)