Preclíkové pečivo
Drobné pečivo, které je připraveno z kynutého těsta. Netradičně je použita pouze špaldová mouka. Na bochánky těsta naneseme ještě před pečením vrstvu rozšlehaného vajíčka s lístky medvědího česneku, které doplníme zrníčky hrubé soli.
Suroviny pro 1 dávka
10-15 kusů podle velikosti bochánků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 437 kJ / 2 495 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,65 g |
Tuky | 93,21 g |
Vláknina | 53,68 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 486 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 308,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme kvásek. Do mísy s mlékem dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí, lehce zamícháme a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: V míse smícháme mouku se solí, rukou promícháme, přidáme rozpuštěné máslo a kvásek. Vše řádně vypracujeme na hladké těsto, které dáme na teplé místo kynout.
Krok 3: Poté z těsta odebíráme stejně velké kousky, ze kterých uděláme bochánky. Každý bochánek potřeme rozšlehaným vejcem s medvědím česnekem a posypeme solí. Lehce nařízneme, dáme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15-20 minut při teplotě 180 °C.
Zveřejněno 18. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Preclíkové pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J3yg
Moje poznámka
Preclíkové pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J3yg
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 34 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 1 hodinou
Domácí libečková sůl
Přidáno před 4 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 8 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 9 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč z cukety
Vampi před 23 minutami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 36 minutami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 1 hodinou
Rajská omáčka
Maroun416 před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 2 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 4 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 6 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 8 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 8 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová hladká,
máslo,
mléko,
cukr krupice,
droždí,
sůl,
česnek mědvědí,
vejce,
sůl hrubozrnná
Komentáře (3)