Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 477 kJ / 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,17 g |
Tuky | 13,55 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,65 g |
Sacharidy | 20,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šunková panenka v ovocné šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E3vK
Moje poznámka
Šunková panenka v ovocné šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E3vK
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 2 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 3 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 3 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 9 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 23 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 1 hodinou
Jablečné koláče
Merylas před 2 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 2 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 2 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 2 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Houska68 před 2 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Matlasak před 3 hodinami
Kynuté těsto na cokoli
Nadezda76 před 5 hodinami
Vepřová kýta na slanině a majoránce
lidunka76 před 5 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
vývar,
šunka,
hořčice plnotučná,
olej olivový,
bobkový list,
tymián,
jablko,
pomeranče,
sůl
Komentáře (6)
Speciálně kachní prso - to je fakt kumšt, asi nejlepší je spolehnout se na hmat, tlak prstu, ptactvo obecně by mělo být propečené, tady já medium nee...ale zas ne moc....kuřecí prso je méně rizikové na přípravu....
Vepřová panenka - já preferuji přípravu na pánvi ( odkrojím palec a použiji jinak, váleček musí být souměrný) a pak napevno zatáhnout do dvojitého alobalu a nechat 10 minut dojít....mezitím dodělat šťávu z výpeku...No a nebo nechat v alobalu vystydnout a na jemné plátky použít třeba na vittelo tonnato místo telecího, vyzkoušeno mnohokrát, výborné...
casino: Po 15 minutách už právě růžová není, je to kumšt odhadnout tak krátkou dobu, aby byla hotová a uvnitř zůstala ještě malinko růžová. Čím více ji pak budete péct, tím bude tužší, protože ztratí šťávu. Osobně nemám v oblibě maso, které se po nakrojení tváří, že je ještě téměř syrové - moje top je něco mezi well done a medium.
Jj, máte pravdu
Ale avšak ne každému šmakuje růžové maso...
Já si např. více než na předpisově pár minutek dělaných kachních prsou, pochutnám na prsou z tradičně pečené (třeba i pár hodin při nízké teplotě) kachničky (naposledy zrovínka včéra