Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 759 kJ / 898 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,92 g |
| Tuky | 84,18 g |
| Vláknina | 4,28 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,61 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 26,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso vykostíme, slaninu nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme, rozčtvrtíme, omyjeme. Česnek oloupeme a rozkrojíme na čtyři kousky.
Krok 2: Do pečící mísy dáme slaninu, česnek, brambory, z obou stran trochu osolené a okmínované vykostěné maso. Přidáme snítky tymiánu, bobkový list, nové koření a podlijeme vodou. Přiklopíme a necháme péct v předehřáté troubě na 180°C asi hodinu a půl.
Krok 3: Maso podlijeme výpekem, případně přidáme trochu vody a dopečeme cca půl hodiny, dokud není maso měkké.
Zveřejněno 1. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené jehněčí na tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8A8
Moje poznámka
Pečené jehněčí na tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8A8
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 6 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 8 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 5 minutami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 2 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 3 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 4 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 5 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 6 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 6 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 6 hodinami
Suroviny:
slanina,
brambory,
sůl,
kmín celý,
bobkový list,
koření nové koření,
tymián čerstvý,
česnek,
voda
Komentáře (10)
Aj tej slaniny aj cesnaku si predsa každý môže podľa chuti pridať alebo ubrať. To by sme takto mohli pokračovať o tymiáne (nie je snítka ako snítka), ani bobkové listy nie sú rovnako veľké...podľa mňa zbytočná debata.
Ale no tak, dámy, někam zdrhla jedna nula...
Inu, stane se...
No a navíc není zcela jisto, zda to autorka nemyslela skutečně tak jak stálo psáno, že