Hovězí pečeně na tymiánu

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 - 150 minut + 24 hodin naložení 4-6 porcí Hovězí maso 14 názorů

Suroviny

1 kg hovězího zadního
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
sušený tymián
1 kostka masoxu
olej
sůl
hladká mouka
hořčice
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špalek hovězího masa, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar. Poté maso potřeme hořčicí a bohatě posypeme tymiánem. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne.

  2. V pánvi zprudka špalek naloženého hovězího masa opečeme, aby se nám zatáhlo. Nachystáme si římský hrnec a vložíme naložený špalek hovězího masa, přidáme po jednom kusu cibule, mrkve a petržele, lehce podlijeme vodou. Dáme péct do trouby na střední teplotu.

  3. Po 60 minutách mírného pečení provedeme kontrolu a maso otočíme. Dále pečeme dalších cca 60-90 minut (dle stáří kusu dobytka). Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky.

  4. Výpek scedíme, přidáme kostku masoxu, a ještě špetku tymiánu pro zesílení chuti. Připravíme si trochu vody, ve které rozmícháme potřebné množství hladké mouky a vytvoříme šťávu ideální hustoty, tedy dle přílohy (rýže - řidší, brambory - hustější). Podáváme ozdobené plátky uvařeného vejce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 229 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí pečeně na tymiánu

  • Jenda1 Jenda1

    Otíku, asi 30 vteřin jsem se díval na foto a začal fungovat Pavlovův reflex:-p:-p:-p. Nejen hezky nafocené, ale i krásně upravené na talíři:yes:;-).
    :-!:-)):yes::yes::-K +11

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Co dodat, vše napsáno již bylo:yes: krásné foto vytvořeno, parádní jídlo uvařeno;-)10.bodík:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Podobné dělám, neb tymián a hovězí jde krásně k sobě a navíc tymián můžem vždy a všude :-p;-):yes:

    Odpovědět

  • anete anete

    Moc hezky nafoceno;-) a určitě velká dobrota:yes:.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Krásná fotka a jídlo super.:yes:+8.

    Odpovědět

  • opuncie opuncie

    Hovězí a tymián je ideální kombinace :-p. Šťávu bych nechala vydusit na tuk, zasypala moukou, orestovala a pak rozředila vývarem a okořenila, nechala provařit. Myslím, že bys tím dostal tmavší šťávu.
    Ale fotky jsou úžasné už jenom ty si zaslouží bodík ;-)

    Odpovědět

  • marunda marunda

    tý jo, ty fotky jsou nádherné. Jak píše Jana, ten detail masa je supr. Máš u mě za :yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Šťava po zahuštění hl.moukou s vodou vždy vybledne. A výpeku nebylo moc.;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Otíku, moc hezkej a jedlej recept, jen moc nechápu, že z hovězího je tak světlá šťáva z toho by se měla vypéct tmavší ne:-?já jsem na ty šťávičky trochu umanutá:-p Na bodíku to nic neubírá a tak ho máš:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Fotoaparát je obyčejný CASIO EX-Z19;-) Děkuji za chválu - potěší :yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    to vyzera uzasne krasne a jedlo! :yes:

    Odpovědět

  • Lenka30 Lenka30

  • thomassinno thomassinno

    Otto, nooooooo .... fotky opět jako ze žurnálu:-) Nádhera :yes: +2

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    To je krása, musíš mít špicový foťák, jak vidím ten detajl masa:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí na tymiánu hovězí maso na tymiánu jak dlouho péct hovězí hovězí špalek hovězí pečeně jak péct hovězí maso jak dlouho se pece hovezi hovězí tymián hovězí na timiánu maso na tymiánu jak dlouho se pece hovezi maso hovězí pečen jak pect hovězí hovězí pečeně na timiánu hovězí pečeně na timiánu jak dlouho péct hovězí zadní hovězí pečeně s tymiánem jak dlouho péct hovězí hovezi a tymian pečeně na tymiánu

Zapomněl/a jsem heslo