

Hovězí pečeně na tymiánu
Doba přípravy: 120 - 150 minut + 24 hodin naložení 4-6 porcí Hovězí maso 14 názorů
Suroviny
- 1 kg hovězího zadního
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- sušený tymián
- 1 kostka masoxu
- olej
- sůl
- hladká mouka
- hořčice
Postup přípravy receptu
Špalek hovězího masa, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar. Poté maso potřeme hořčicí a bohatě posypeme tymiánem. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne.
V pánvi zprudka špalek naloženého hovězího masa opečeme, aby se nám zatáhlo. Nachystáme si římský hrnec a vložíme naložený špalek hovězího masa, přidáme po jednom kusu cibule, mrkve a petržele, lehce podlijeme vodou. Dáme péct do trouby na střední teplotu.
Po 60 minutách mírného pečení provedeme kontrolu a maso otočíme. Dále pečeme dalších cca 60-90 minut (dle stáří kusu dobytka). Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky.
Výpek scedíme, přidáme kostku masoxu, a ještě špetku tymiánu pro zesílení chuti. Připravíme si trochu vody, ve které rozmícháme potřebné množství hladké mouky a vytvoříme šťávu ideální hustoty, tedy dle přílohy (rýže - řidší, brambory - hustější). Podáváme ozdobené plátky uvařeného vejce.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 229 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Hovězí pečeně na tymiánu
-
Otíku, asi 30 vteřin jsem se díval na foto a začal fungovat Pavlovův reflex
. Nejen hezky nafocené, ale i krásně upravené na talíři
.
+11
-
Co dodat, vše napsáno již bylo
krásné foto vytvořeno, parádní jídlo uvařeno
10.bodík
-
Podobné dělám, neb tymián a hovězí jde krásně k sobě a navíc tymián můžem vždy a všude
-
Moc hezky nafoceno
a určitě velká dobrota
.
-
Krásná fotka a jídlo super.
+8.
-
Hovězí a tymián je ideální kombinace
. Šťávu bych nechala vydusit na tuk, zasypala moukou, orestovala a pak rozředila vývarem a okořenila, nechala provařit. Myslím, že bys tím dostal tmavší šťávu.
Ale fotky jsou úžasné už jenom ty si zaslouží bodík -
tý jo, ty fotky jsou nádherné. Jak píše Jana, ten detail masa je supr. Máš u mě za
-
Šťava po zahuštění hl.moukou s vodou vždy vybledne. A výpeku nebylo moc.
-
Otíku, moc hezkej a jedlej recept, jen moc nechápu, že z hovězího je tak světlá šťáva z toho by se měla vypéct tmavší ne
já jsem na ty šťávičky trochu umanutá
Na bodíku to nic neubírá a tak ho máš
-
Fotoaparát je obyčejný CASIO EX-Z19
Děkuji za chválu - potěší
-
to vyzera uzasne krasne a jedlo!
-
-
Otto, nooooooo .... fotky opět jako ze žurnálu
Nádhera
+2
-
To je krása, musíš mít špicový foťák, jak vidím ten detajl masa