Jahodová mlska
Piškotový korpus, spousta jahod schovaných ve šlehačkovém krému a želatinové vrstvě. To je kouzlo jahodového dezertu nazvaného “mlska”. Příprava není složitá, za výsledek vás budou vaši strávníci milovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 347 kJ / 2 473 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,50 g |
Tuky | 43,32 g |
Vláknina | 16,00 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 572 mg |
Sůl | 1,54 g |
Sacharidy | 434,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se trochu většina nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do vajec.
Krok 2: Formu vymažeme trochou oleje a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a dáme do trouby péct na 200 °C asi 20 minut.
Krok 3: Šlehačky vyšleháme s moučkovým cukrem a ztužovači. Ze 100 g jahod uděláme pyré a zamícháme do šlehačky.
Krok 4: Potřeme vychladlý korpus a dáme na chvilku do lednice ztuhnout. Ze zbytku jahod uděláme také pyré. Želatinu necháme v kastrůlku nabobtnat s 6 lžicemi vody 5 minut. Poté na plotně zahřejeme, dokud se nerozpustí a smícháme s jahodovým pyré.
Krok 5: Nalijeme na ztuhlou šlehačku a dáme do lednice na 2 hodinky ztuhnout.
Zveřejněno 9. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodová mlska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OEnL
Moje poznámka
Jahodová mlska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OEnL
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 6 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 9 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 10 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 18 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
Jarda1972 před 9 minutami
Kuřecí stehna - jedna báseň
Skogfiolens před 39 minutami
Cuketová buchta
miryg13 před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 2 hodinami
Thajské curry
Trol60 před 3 hodinami
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 3 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 5 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 6 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 6 hodinami
Tématické fráze:
jahodová želatina,
jahodové pyré,
jahodové pyré recept,
jahodová šlehačka,
recepty na zákusky z jahodového pyré,
jahodove pire,
buchta s jahodovým pyré,
mlsky,
buchta s mixovanými jahodami,
jahodová želatina recept,
jahodová šlehačka recept,
želatina netuhne,
jahodovotvarohovy moučnik,
jahodová kuchařka,
jahodová,
jakou zelatinu pouzit do rozmixovaneho ovoce,
želatina jahodová,
recept na jahodové pyré,
šlehačka netuhne,
jahodovotvarohový zákusek
Suroviny:
vejce,
voda,
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový,
jahody čerstvé,
želatina
Komentáře (47)