Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 611 kJ / 2 058 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,96 g |
Tuky | 4,84 g |
Vláknina | 42,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 71 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 434,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme rýži zvlášť v hrnci.
Krok 2: Na cibuli, kterou zpěníme na sádle, případně i s trochou špeku, dáme podusit hlívu ústřičnou, nakrájenou na nudličky. Necháme cca 10 minut dusit pod pokličkou, občas zamícháme, přidáme drcený kmín, sůl, pepř a nakonec i uzenou papriku.
Smícháme s uvařenou sypkou rýží a podáváme s čerstvým salátkem. Krok 3: Salát z čerstvé zeleniny: několik druhů salátů vložíme do mísy (použila jsem dubáček, polníček a rukolu), přidáme nakrájená rajčata, čerstvý hrášek a okurku polní (oloupanou a nakrájenou na kostičky), jemně osolíme, opepříme a pokapeme balsamikem.
Smícháme s uvařenou sypkou rýží a podáváme s čerstvým salátkem. Krok 3: Salát z čerstvé zeleniny: několik druhů salátů vložíme do mísy (použila jsem dubáček, polníček a rukolu), přidáme nakrájená rajčata, čerstvý hrášek a okurku polní (oloupanou a nakrájenou na kostičky), jemně osolíme, opepříme a pokapeme balsamikem.
Zveřejněno 9. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hlívové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3L9
Moje poznámka
Hlívové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3L9
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 2 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 6 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 7 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 7 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 8 minutami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 2 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 4 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 6 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 6 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 9 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 20 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 21 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 22 hodinami
Suroviny:
rýže,
hlíva ústřičná,
cibule,
sádlo,
kmín celý,
paprika sušená uzená,
pepř,
špek
Komentáře (12)
Ale tady se mi líbí i ten salátek
Vem to nešť, že toto není rizoto, ale uvařená rýže s něčím...
***
Ale ta hlíva mi bere dech...
Stojí psáno "Necháme cca 10 minut dusit..."
Má oblíbená trhovkyně mi vnutila hlívu ústřičnou, ať prý uvařím guláš...
Hlívu jsem dělal včéééra prvně...
Odkrojil jsem takřka dřevnatý spodek...
Jednotlivé lupeny jsem podélně natrhal...
Napřed jsem asi 20 minut dusil na cibuli...
Pak jsem dodělával varem asi hodinu...
Hlívu patrně rozvařit nelze, furt je all dente...
No, začínám pochybovat, zda to vůbec byla hlíva ústřičná, že