Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 763 kJ / 2 811 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,46 g |
Tuky | 143,94 g |
Vláknina | 11,94 g |
Cholesterol | 573 mg |
Sodík | 589 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 299,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mléka, pudinkového prášku, krupicového cukru a krupičky uvaříme hustý pudink. Odstavíme ho a necháme vychladnout.
Krok 2: Do misky dáme zchladlý pudink, tvaroh, vanilkový cukr a vejce a šlehačem našleháme. Do vzniklé náplně opatrně vmícháme borůvky.
Krok 3: Listové těsto rozválíme na obdélník, na něj klademe náplň tak, aby okraje zůstaly prázdné. Stočíme do závinu.
Krok 4: Závin přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 200 °C upečeme dozlatova.
Krok 5: Před podáváním necháme závin vychladnout, aby náplň pěkně ztuhla.
Zveřejněno 17. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Borůvkový závin podle německé Omy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P3kA
Moje poznámka
Borůvkový závin podle německé Omy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P3kA
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 28 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 32 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 14 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
krupice dětská,
tvaroh polotučný,
cukr vanilkový,
vejce,
borůvky,
vejce
Komentáře (13)