Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory "Jeskyňky"

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 917 kJ /
1 414 kcal
Bílkoviny55,52 g
Tuky69,23 g
Vláknina41,54 g
Cholesterol 104 mg
Sodík 2,03 g
Sůl4,50 g
Sacharidy124,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, pokrájíme na čtvrtky. Cibuli pokrájíme na měsíčky, česnek na plátky, bůček nakrájíme na tenké širší nudličky, papriku na hrubší proužky, cuketu podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: V kastrolku podusíme pokrájené žampiony, trochu je osolíme a opepříme a při velmi nízké teplotě tekutinu úplně vydusíme. Na velkou pánev dáme na trochu oleje osmahnout cibuli s plátky česneku (jen do sklovita), přidáme pokrájené brambory a uzený bůček a společně restujeme. Krok 3: Když jsou brambory a bůček trochu opečené, přidáme podušené žampiony, cuketu a zeleninovou papriku a ještě chvíli dusíme. Přidáme cherry rajčátka a bylinky (posekanou petrželku, pažitku, nebo třeba i tymián či jiné bylinky podle obliby). Podáváme se zeleninovým salátem. Krok 4: Já jsem dnes neměla uzený bůček, tak jsem pod brambory přidala uzenou slaninu nakrájenou na tenké plátečky a ke konci přisypala na kostičky nakrájené vařené uzené maso ze žebírek, bylo to také moc dobré. Kromě soli a pepře jsem kořenila ještě tymiánem.

Zveřejněno 1. 8. 2020

Poznámka autorky MamlajdaD

Recept jsem kdysi kdesi opsala, zdroj nevím, ale líbí se mi ten název, tak jsem recept upravila a přidávám. Ale proč se ty brambory jmenují „Jeskyňky“, tak to netuším. :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory "Jeskyňky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X8Og

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory "Jeskyňky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X8Og

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

casino: jo:-!:-K:-K:-K

:-K
A proč JESKYŇKY?
No proto:
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/recept...
"Prostě jsem to do misky navršila do kopce tak, že uvnitř zůstala spousta průduchů, chodbiček, jeskyněk a ďourek, a to je přesně ono." :-)

Eja57: Děkuji! :-8 Měj se hezky a zdravím! :-K:-K:-K

:yes: název je roztomilý a jídlo bude taky dobré:-K

Eja57: ;-):-8 Tak tady dávám k nahlédnutí:
Původní text receptu (byl i bez seznamu ingrediencí, o množství ani nemluvím:
"Vařené brambory pokrájíme na čtvrtky a restujeme společně s uzeným bůčkem (pokrájeným na tenké širší nudličky), zeleninovou paprikou, cibulí (vše nakrájené na nudličky) a pokrájenými žampióny na oleji."
No snažila jsem to trochu zmodernizovat, přidala jsem zeleninu, když některou zeleninu nemám, tak nedám (alá Babica :-D:-D). Ale žádná jeskyňka mně nenapadla. Jedině mlsné "Jeskyňky - Jezinky" od Smolíčka pacholíčka, ty by se na tu dobrotu určitě vnutily ke Smolíčkovi do jeskyně! ;-):-D Ale to už si moc vymýšlím, viď? No veselý název to je, tak to asi nebudu řešit. Moc ti děkuji za komentář a měj se hezky! Zdravím! :-K:-K:-K
PS: Odkud jsem recept opsala, nemám tušení, ale už je to asi hodně dávno! ;-)

Eja57: Za moment ti sem zkopíruji původní recept, podle kterého jsem to dělala. Ten název mě připadal veselý, tak jsem ho použila, ale fakt jsem z původního receptu neuměla vyvodit, jak to původní autor myslel. :-D;-)

Dohledat na gúglu nelze - vypadne jen tvůj identický recept z 1.8. na onlinereceptech....tipla bych, že název bude nějak souviset s podáváním...zvlášť masa brambory + maso a zvlášť to ostatní...nějak zabalit jedno do druhého....ne smíchat

Suroviny:
brambory, bůček uzený, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, cuketa, rajče cherry, žampióny, olej, sůl, pepř, bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu