Cukeťák pro mlsné jazýčky
Oblíbené období sklizně cuket je tu a zajisté již přemýšlíte, jak je zpracovat. Odložte slané recepty stranou a upečte krásně vláčný cukeťák, který je tak akorát sladký a uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky.
Suroviny pro 1 plech
Hlubší plech o rozměrech přibližně 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 041 kJ / 5 029 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 80,36 g | 
| Tuky | 185,87 g | 
| Vláknina | 29,50 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 3,51 g | 
| Sůl | 0,42 g | 
| Sacharidy | 623,90 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Rozinky a ořechy namočíme v rumu alespoň na jednu hodinu.
	Krok 2: Cuketu nahrubo nastrouháme a vymačkáme přebytečnou vodu.
	Krok 3: Vejce s cukrem i vanilkovým vyšleháme do husté pěny.
	Krok 4: Hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
	Krok 5: Mouku smícháme se sodou, zázvorem a skořicí.
	Krok 6: Do vyšlehané pěny přidáme olej, jogurt a mouku. Jakmile se hmota spojí, přidáme nastrouhanou cuketu a úplně nakonec vmícháme namočené rozinky i ořechy, spolu s rumem.
	Krok 7: Těsto navrstvíme do plechu a pečeme ve vyhřáté troubě na 175-180 °C zhruba 40 minut.
	Krok 8: Finální ozdoba je na každém, podle toho, co má rád.
Zveřejněno 6. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Cukeťák pro mlsné jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x8Kn
Moje poznámka
					
				
Cukeťák pro mlsné jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x8Kn
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							cuketova buchta od ladi hrusky, 
						
						
							cukeťák do trouby, 
						
						
							cuketák ládi hrušky, 
						
						
							láďa hruška cuketová buchta, 
						
						
							láďa hruška cukeťák, 
						
						
							cuketák podle hrušky, 
						
						
							cuketak na plech, 
						
						
							cuketák, 
						
						
							cuketak od ladi hrusky, 
						
						
							cuketák podle ládi hrušky, 
						
						
							recepty ladi hrusky cuketak, 
						
						
							cukeťak od hrušky, 
						
						
							cukeťák na plech recept, 
						
						
							cuketová buchta ládi hrušky, 
						
						
							cuketová buchta ládi hrušky, 
						
						
							cukeťák na plech od hrušky, 
						
						
							cuketák na plech lada hruska, 
						
						
							cuketak hruska, 
						
						
							láda hruška cuketák na plech, 
						
						
							všechno co mám ráda cukeťák
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							olej, 
						
						
							cuketa, 
						
						
							jogurt bílý, 
						
						
							vejce, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							skořice, 
						
						
							zázvor mletý, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							ořechy vlašské, 
						
						
							rum, 
						
						
							tuk, 
						
						
							mouka hrubá
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (22)
Podle Topreceptů peču pořád a jinak spokojenost největší, daří se mi stále.