Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Suroviny
Porce: 4 skleničky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 870 kJ / 3 076 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 15,18 g | 
| Tuky | 2,76 g | 
| Vláknina | 74,52 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 55 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 710,40 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Rybíz propereme, zbavíme připadných zelených lístečků a větviček. Tyčovým mixérem v misce co nejlépe rozmixujeme.
	Krok 2: Připravíme další misku, do které budeme mačkat šťávu. Vezmeme podkolenku nebo  ustřihnutou silonku  a do ní pomocí sběračky  dáváme rozmixovaný rybíz. Postupně promačkáváme, jak to jde, směrem ke špičce, krásně se uvolňuje  veškerá šťáva, kterou mačkáme do nové  misky.  Pokud se nám zdá, že je v punčošce již hodně vymačkaného odpadu, tak  jen opatrně otočíme a vyjmeme. Opět obrátíme a pokračujeme. Já jsem obsah vyndávala pouze  dvakrát. Měla jsem 1 kg šťávy.
	Krok 3: Šťávu  smícháme s cukrem s  Pektogelem  (Labella 1:2).
	Krok 4: Přivedeme k  varu a  4 minuty vaříme. Slijeme do čistých sklenic, zavíčkujeme a otočíme  na 20 minut  dnem vzhůru.
Zveřejněno 2. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jprv
Moje poznámka
					
				
Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jprv
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 52 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 15 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 16 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 20 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 50 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Suroviny:
						
							rybíz červený, 
						
						
							cukr, 
						
					
	
			
	
Komentáře (5)
Dávat do rybízové zavařeniny (protože toto není marmeláda
No, tím pádem asi stejně jako tento rcp tady, že
***
Než začnu z bobulí těžit šťávu, tak je krátce podrobím tortuře na plotně