Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 944 kJ / 465 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,40 g |
| Tuky | 24,25 g |
| Vláknina | 1,40 g |
| Cholesterol | 150 mg |
| Sodík | 279 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 4,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme a oloupeme křepelčí vajíčka (vaříme 2 max. 3 minuty, vajíčka opatrně během vaření obracíme, aby žloutek zůstal uprostřed). Mleté kuřecí maso smícháme s natěmi, hořčicí a zázvorem. Podle chuti osolíme. Každé vajíčko zabalíme do mletého masa a potom obalíme v klasickém trojobalu.
Krok 2: Osmažená vajíčka rozkrojíme na půlky a ozdobíme buď syrovou zeleninou, nebo nakládanými dobrůtkami. Můžeme podávat jak teplé s bramborem, tak studené s chlebem.
Zveřejněno 19. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skotská křepelčí vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4BBJ
Moje poznámka
Skotská křepelčí vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4BBJ
Nejnovější recepty
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 41 minutami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 16 minutami
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 1 hodinou
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 4 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 14 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 16 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 16 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 16 hodinami
Tématické fráze:
křepelčí vejce syrová,
křepelčí vejce recept,
skotská křepelčí vejce,
recept s křepelčiho masa,
mleté maso křepelčí vajíčka,
křepelčí vejce
Suroviny:
vajíčka křepelčí,
maso kuřecí mleté,
petrželka,
hořčice,
sůl,
olej,
mouka hladká
Komentáře (13)
Dík, že jsi se podělila o nápad!
"Tukani" o desku vajicku natvrdo nevani. S vajickem na hnilicko je problem, poskodi se. Chtelo by to nejake horne pidi kladivko, proste prace pro chirurga
Ze zvědavosti jsem projela asi všechna skotská vejce tady na TOPkách - jen 2x ( RubyRom a Mojetara - tam je moc hezký popis přípravy vajec) jsou tak jak to má být - žloutek po rozkrojení ještě maličko tekutý
Takže tohle je výzva...jak u těch mrňousků trefit čas....rozhodně vyzkouším...z těch prťat jednoudohubky