Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl z tvarohu

Těsto na závin připravíme jen ze tří ingrediencí, tuku, mouky a tvarohu. Výhodou tohoto těsta je, že je rychle hotové, ihned připravené k použití, vhodné na sladké i slané pečivo a při pečení trochu lístkuje.

Hodnocení receptu je 4,6 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janek78 janek78

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

4 záviny

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 990 kJ /
1 910 kcal
Bílkoviny41,10 g
Tuky11,72 g
Vláknina51,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 58 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy384,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z Hery, tvarohu a mouky vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odpočinout v ledničce. Krok 2: Druhý den těsto rozdělíme na 4 díly. Krok 3: Každý díl rozválíme do obdélníku a hlavně do tenka. Krok 4: Na vyválené těsto postrouháme jablíčka (asi 3 kusy na 1 díl štrúdlu), posypeme vanilkovým cukrem, cukrem krupice a skořicí. Krok 5: Těsto zavineme, kraje pečlivě zaděláme a položíme na plech s pečícím papírem. Pečeme při 150 °C dokud není povrch štrúdlu růžový.

TIP: Univerzální těsto vhodné na slané i sladké pochoutky

Zveřejněno 2. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl z tvarohu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z8RQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl z tvarohu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z8RQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Já tedy nevím,ale mně ten štrůdl hrozně popraskal.

Vypadá moc dobře :-) Přidávám bodíka ! ;-)

Přesne takovej dělam a je moc dobrej.Jinej doma nechtěj;-)

Super těsto :yes: bylo moc dobré :-) jen jsem obměnila vnitřek, místo jablek jsem dala hrušky a ty posypala sušenýma brusinkama :-p

Hanko:-),tak jsi mě o jeden den předběhla:-)).Máš jako vždycky krásné fotky a tak tobě i autorce posílám zaslouženou boďku č.3;-).

:yes::yes::yes::yes:-ňam,ňam.

Hani, děkuji.Je to opravdu bašta:-p, u nás se po něm taky hned zapráší:-D

Jani, štrúdlík byl výborný:yes: dělala jsem 4 ks jak píšeš a za chvíli bylo po nich.:-)) a s tímhle těstem se dobře pracuje.Posílám nějaké fotky a velký bodík:yes::yes: +

Tématické fráze:
štrůdl z tvarohu, štrůdl, jablečný štrůdl z tvarohu, pečeme z tvarohu, jablečný štrůdl z tvarohového těsta, štrůdl s tvarohem, tvarohový štrůdl recept, štrudl tvaroh, recept štrúdl z tvarohu, štrůdl z hery, štrůdl z hery a tvarohu, recepty z tvarohu, tvaroh do strudlu, pečeme štrudl, strudl s tvarohu, recept na štrůdl z tvarohu, štrůdl hera, pečeme z tvarohu recepty, recept na tvarohový štrudl, štrúdl ztvarohu

Suroviny:
tuk hera, tvaroh kostka, mouka hladká, jablko, cukr vanilkový, cukr krupice, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu