Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 443 kJ / 3 930 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,37 g |
| Tuky | 324,07 g |
| Vláknina | 9,80 g |
| Cholesterol | 1,47 g |
| Sodík | 973 mg |
| Sůl | 1,65 g |
| Sacharidy | 137,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dno tortovej formy s priemerom cca 26 cm vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme maslom.
Krok 2: Horalky rozmixujeme a dobre premiesime s rozpusteným maslom. Rozložíme na dno formy. Masa je lepivá, pomôžeme si lyžicou namočenou do studenej vody. Predpečieme na 150°C 10 minút.
Krok 3: Arašidy krátko opražímne nasucho a rozmixujeme.
Mliečnu čokoládu necháme roztopiť. Krok 4: Celé vajcia, štipku soli a cukor vyšľaháme na hustú penu. Krok 5: Pridáme za stáleho šľahania mascarpone, tvaroh, nátierku, rozmixované Horalky, arašidové maslo (izbovej teploty, lepšie sa všľahá), mleté arašidy a rozpustenú mliečnu čokoládu. Dobre vyšľahanú hmotu dáme na predpečené cesto a zarovnáme.
Pečieme na 150°C asi 40-45 minút (kontrolujeme upečenosť špilkou). Krok 6: Po vybratí z rúry ihneď ostrým nožom orežeme okraj okolo formy a prstenec odoberieme. Necháme dôkladne vychladnúť a potom ešte dáme do chladničky, najlepšie na noc. Až potom dáme tortu dolu z dna formy. Krok 7: Tortu potrieme tenšou vrstvou mascarpone. Horalky na ozdobu nakrájame na tenké plátky a prilepíme po obvode torty. Časť môžeme nadrobno narezať a vysypať povrch torty. Môžeme ale ozdobiť podľa svojej vôle.
Mliečnu čokoládu necháme roztopiť. Krok 4: Celé vajcia, štipku soli a cukor vyšľaháme na hustú penu. Krok 5: Pridáme za stáleho šľahania mascarpone, tvaroh, nátierku, rozmixované Horalky, arašidové maslo (izbovej teploty, lepšie sa všľahá), mleté arašidy a rozpustenú mliečnu čokoládu. Dobre vyšľahanú hmotu dáme na predpečené cesto a zarovnáme.
Pečieme na 150°C asi 40-45 minút (kontrolujeme upečenosť špilkou). Krok 6: Po vybratí z rúry ihneď ostrým nožom orežeme okraj okolo formy a prstenec odoberieme. Necháme dôkladne vychladnúť a potom ešte dáme do chladničky, najlepšie na noc. Až potom dáme tortu dolu z dna formy. Krok 7: Tortu potrieme tenšou vrstvou mascarpone. Horalky na ozdobu nakrájame na tenké plátky a prilepíme po obvode torty. Časť môžeme nadrobno narezať a vysypať povrch torty. Môžeme ale ozdobiť podľa svojej vôle.
Zveřejněno 23. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Horalkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKXq
Moje poznámka
Horalkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKXq
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 6 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 9 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 12 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 1 hodinou
Medvědí tlapky
hoopoo před 1 hodinou
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 1 hodinou
Banánky ze strojku
Vilik před 1 hodinou
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 2 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 4 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 4 hodinami
Suroviny:
máslo,
vejce,
sůl,
cukr,
mascarpone,
tvaroh jemný,
pomazánka,
tyčinka horalka,
máslo arašídové,
nesolené arašídy,
čokoláda mléčná,
mascarpone,
tyčinka horalka
Komentáře (15)