Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 727 kJ / 413 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,28 g |
| Tuky | 20,47 g |
| Vláknina | 22,29 g |
| Cholesterol | 63 mg |
| Sodík | 268 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 32,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné, omyté a nakrájené houby dáme vařit do hrnce (můžeme přidat trošku octa). Krátce povaříme, houby scedíme přes sítko a řádně propláchneme studenou vodou. Hrnec vypláchneme a naplníme novou čerstvou vodou. Toto opakujeme ještě 2x. Poté houby dáme stranou. Do hrnce dáme 300-400 ml nové čerstvé vody.
Krok 2: Oloupeme cibuli, nakrájíme na hrubo, přivedeme vodu v hrnci k varu a dáme do něj cibuli, nové koření, pepř, bobkové listy a bujón nebo Podravku. Vaříme 20 minut.
Krok 3: Poté vývar scedíme přes sítko, do vývaru přidáme houby a vaříme dalších 25-30 minut.
Krok 4: Do hrnečku dáme smetanu, cukr, některé zahušťovadlo a trochu studené vody. Řádně promícháme a přidáme k houbám. Provaříme za stálého míchání dalších 10 minut.
Zveřejněno 26. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová omáčka z tvrdých hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1JRP
Moje poznámka
Houbová omáčka z tvrdých hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1JRP
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 11 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
Suroviny:
houba hřib,
smetana zakysaná,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
bujón zeleninový,
cukr,
mouka hladká,
jíška,
houby sušené
Komentáře (14)
Takto jsem je dělal už vícekrát a je to velmi dobrý způsob. Nic neodchází do odpadu, neb v houbách toho stejně moc není... Např. lišky v sobě nemají takřka nic, a pokud by se po opuštění trávicí soustavy omyly a znovu použily, vyšlo by to úplně nastejno...
Kdyz je takto priravite, je v podstate uplne jedno, zda jite varene slupky z brambor nebo houby
Za tykání se omlouvám, je to tady jaksi zvykem, pokud jste si nevšiml, a ostatně i na jiných webech o kulinaření...
Přeji Vám ,aby se Vám tady na TOPkách líbilo, já Vás rozhodně dotazy obtěžovat nebudu. Hezký večer.
Např. tady: www.mimibazar.cz/recept.php?id=8002
Já třeba naopak nekomentuji jiné recepty, protože každý má právo napsat ten svůj, a prostě je to jeho recept.
Já se jen divím, že tedy mé recepty čtete, když Vám připadají takové hrozné. Asi nemáte co dělat...
A také nevím nic o tom, že bychom si tykali...
Ano, každý máme své recepty, ale tady mě fakt zajímá PROČ....