Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové nanuky

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 28 min Doba tepelné úpravy: 2 min

30 min (28 min příprava + 2 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 kusů

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 153 kJ /
753 kcal
Bílkoviny11,46 g
Tuky15,85 g
Vláknina2,35 g
Cholesterol 48 mg
Sodík 122 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy129,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrůlku se silným dnem vlijeme mléko, přidáme cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, kakao a prošleháme malou metličkou. Za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme. Pak odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. Můžeme to urychlit tím, že pudink zchladíme ve studené vodní lázni. Pudink pak můžeme použít k dalšímu zpracování lehce vlažný. Krok 2: Pudink přendáme do mísy a nejlépe ručním šlehačem prošleháme s tvarohem, zakysanou smetanou a nakonec přidáme rum. Krok 3: Připravenou směsí plníme nanuková tvořítka, vložíme do mrazničky a necháme důkladně zmrazit.

Zveřejněno 1. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové nanuky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J332

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové nanuky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J332

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Eja57: :-) Děkuji za přízeň. Je pravda, že místo pečení moučníků přes léto dělávám spíš něco nepečeného a hlavně pak zmrzliny a nanuky. :-K

Nanuková královna:yes::yes::yes::-K

Suroviny:
mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, pudinkový prášek, kakao, tvaroh polotučný, smetana zakysaná, rum

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu