Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 142 kJ / 990 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,74 g |
| Tuky | 95,96 g |
| Vláknina | 3,75 g |
| Cholesterol | 298 mg |
| Sodík | 362 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 16,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 100°C.
Porce lososa pokapeme limetkou nebo citronem, osolíme a opepříme. Na rozehřáté pánvi, kterou lze dát do trouby, rychle lososa opečeme na másle nejprve kůží dolů, pak otočíme a opečeme i druhou stranu. Vložíme do předehřáté trouby na cca 7-10 minut. Pokud nemáme přepuštěné máslo, dáme 30 g másla a1 lžičku oleje. Krok 2: Zatím připravíme omáčku. Do menší pánvičky nebo kastrolku dáme kousek másla, když se rozpustí, přidáme zelený pepř a podlijeme vínem. Snížíme teplotu a necháme víno vyvařit. Podlijeme smetanou a vaříme do potřebné hustoty (podle potřeby můžeme zahustit maličko Solamylem rozmíchaným v 1 lžíci vody).
Dle chuti osolíme a zakápneme limetkou nebo citronem. Krok 3: Podáváme s různě upravenými bramborami nebo bílým pečivem, doplníme zeleninovým salátem podle chuti.
Porce lososa pokapeme limetkou nebo citronem, osolíme a opepříme. Na rozehřáté pánvi, kterou lze dát do trouby, rychle lososa opečeme na másle nejprve kůží dolů, pak otočíme a opečeme i druhou stranu. Vložíme do předehřáté trouby na cca 7-10 minut. Pokud nemáme přepuštěné máslo, dáme 30 g másla a1 lžičku oleje. Krok 2: Zatím připravíme omáčku. Do menší pánvičky nebo kastrolku dáme kousek másla, když se rozpustí, přidáme zelený pepř a podlijeme vínem. Snížíme teplotu a necháme víno vyvařit. Podlijeme smetanou a vaříme do potřebné hustoty (podle potřeby můžeme zahustit maličko Solamylem rozmíchaným v 1 lžíci vody).
Dle chuti osolíme a zakápneme limetkou nebo citronem. Krok 3: Podáváme s různě upravenými bramborami nebo bílým pečivem, doplníme zeleninovým salátem podle chuti.
Zveřejněno 20. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos s omáčkou se zeleným pepřem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqGx
Moje poznámka
Losos s omáčkou se zeleným pepřem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqGx
Nejnovější recepty
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 6 hodinami
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 7 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 9 hodinami
Nejlepší langoše
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos na másle
Kajkajak před 1 hodinou
Chutné vafle
Kolibinka před 2 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 3 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 3 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 4 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 8 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 8 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 9 hodinami
Buchta bez vajec
DenaS před 10 hodinami
Suroviny:
losos,
ghee,
sůl,
pepř,
limetka,
pepř zelený sterilovaný,
máslo,
víno bílé,
smetana ke šlehání,
škrob
Komentáře (18)
Personálem se nenechte odbýt
Vždy se najde osoba, která vás případně i k požadovanému zboží dovede, pokud to či ono opravdu mají v nabídce
No ve finále jste to přece VY, kdo u nich hodlá pustit chlup a zanechat jim hříšný peníz, že
Losos byl vynikající i bez té omáčky ,dělala jsem ho poprvé a tak jsem spíš potřebovala postup a teplotu a čas.S bramborovou kaší a hlávkovým salátem pochoutka.
S tím křenem bude příště .Hezkou neděli
Lososa podle tohoto receptu budu dneska dělat , bohužel ,bez pepře
Zrovna dneska jsem hledala asi čtvrt hodiny nakládaný pepř ,v Albertu , bohužel marně.Takže musím recept odložit ,až pepř někde objevím