Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 159 kJ / 277 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,72 g |
Tuky | 15,90 g |
Vláknina | 5,44 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 12,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizón olúpeme a zbavíme semien. Nastrúhame na jemnom strúhadle.
Krok 2: Pridáme žĺtky, oregáno, bazalku, prelisovaný cesnak, korenie a soľ a rukami premiešame. Podľa potreby vmiešame krupičku. Pridávame ju postupne a vždy necháme trocha nabobtnať. Masa nesmie byť tuhá, krupičky pridáme len toľko, aby držala tvar. Nič sa nestane, ak guľky nebudú dokonalé, ale musia ostať jemné, nie tvrdé.
Krok 3: Vyšľaháme sneh z bielkov a jemne vmiešame do zmesi.
Krok 4: Vlhkými rukami tvarujeme guľky, obalíme ich v strúhanke a hneď vyprážame.
Krok 5: Podávame so zemiakni a zeleninou, resp. zeleninovým šalátom. Chutné sú aj studené so šalátom.
Zveřejněno 25. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizonové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGNV
Moje poznámka
Patizonové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGNV
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 9 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 9 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 13 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 13 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 18 minutami
Pečená švestková povidla
Anche před 38 minutami
Pečené nudličky z kapra
ZboSy před 1 hodinou
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 2 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 2 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 7 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 9 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 9 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 9 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 10 hodinami
Suroviny:
patizon,
vejce,
pepř,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
česnek,
sůl,
krupička,
strouhanka,
olej
Komentáře (6)
S krupičkou opravdu opatrně - je to stejné jako u brknedlíků z horkých brambor - když to vypadá, že by to ještě trochu chtělo, tak už ne....vzala jsem dvě čajové lžičky, vykrajovala nočky a házela do strouhanky....znám se, při koulení rukama bych měla hmotu i na hlavě
Doporučuji, fajn recept...přidáním trochy strouhané goudy by určitě nevadilo, ale držela jsem se receptu.