Pavlišov

Boubelinda Kuchařka:

Jiné maso 50 názorů

Pavlišov
58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

řízky (jakékoliv kuřecí, hovězí ...)
domácí knedlik
kyselé zelí (může být i sladké či sladkokyselé)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko a strouhanka) a usmažíme.

  2. Zelí si uděláme dle chuti.

  3. A také knedlík si uděláme, jaký máme rádi.

Poznámka

Toto jídlo je v našem kraji velice oblíbené. Knedlíky se mohou omastit aby to nebylo tak suché.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Pavlišov

  • volhpe1 volhpe1

    Jsem z Broumova a je to naše nejlepší jídlo v okolí Náchoda se nic jiného nejí a navíc existuje vesnice Pavlišov :-p

    Navíc suché se to nejí!!! V originále se to polévá omastkem, nebo sádlem, ale my jsme to dovedli k dokonalosti a dělá se k tomu vepřová šťáva a potom nejsou ty knedlíky tak suché :-p

    p.s. Nejlepší Pavlišov dělají v restauraci U svaté Magdaleny v Jetřichově

    Odpovědět

  • Tonda Tonda(neregistrovaná)

    Když sem v restauraci v Trutnově toto spatřil v jídelním lístku a pak i slyšel jak si to někdo dává, nevěřil jsem svým uším. Nic proti knedlíkům, ale jíst s řízkem suché knedlíky mi přijde divné.

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    My jsme k řízku doma vždycky měli zelí a brambory.Kolikrát tady v hodpodách vidím že si Němci dávají knedlíky k řízku, tak proč ne.Mně by to určitě chutnalo a dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    manžel toto jídlo miluje, je také z Podkrkonoší okolo Náchoda a v kraji se tomu říká Úpický řízek - přiznávám, že mě tato kombinace poprvé velmi překvapila a doma to nevařím, ale kdoví, třeba jednou ochutnám....

    Odpovědět

  • Kiara Kiara

    Pavlišovák! Mňam:-8 Včera jsme ho zrovna měli k obědu, asi to bude tím, že jsme taky okres Náchod;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tak si říkám, když tady máme řízek s rajskou omáčkou, tak proč ne řízek se zelím. Něco podobného jsem už jedla, ale zelí k řízku bylo spíš ve formě zelného salátu a bylo skvělé. Moje matka, když to slyšela (je původem z Rokycan), tak se na mne dívala, jak blázen a ptala se "Ježíši a nejsou to nějací rusové?:-D a tak vím, že tady u nás na té polské straně se to jí "a žeh je to fajne":-D A taky se dívám, že kupodivu se tady vede sice pod receptem, ale celkem i k receptu celkem normální diskuze i se samoukem:-D a to mne opravdu těší;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    magdalenka...tak v tomto momente som dotelefonovala s dcerou a pytala sa na aky sposob mam urobit vianocnu rybu, jednoznacne vyhrala fisch and chips ako sa robi v skotsku a jej mam k tomu urobit HRASKOVU RYZU. nechapem tu kombinaciu, ale budiz..co uz...v jej stave;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Samouku, ak nie je dôvod, neštípem...

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    Ne s velkou moravou zkušenosti nemám. Sice jsem studovala v Brně, ale na obědy jsem tam nechodila.;-) Jen tak z doslechu, tak nějak vím co se jí. Pro mě to byly nepředstavitelné kombinace, tak jako tady jiní uvádíte. :-)):-))

    Odpovědět

  • samouk samouk(neregistrovaný)

    Thomassino, děkuji za Vaše mínění o mne, ale jste jeden z mála.Když si přečtete moje různé komentáře a "rýpance", pochopíte, že by mne ženské nejradši uštípaly.Po dnešku pan Jurajda už asi taky. Většinou si myslím,že bezdůvodně.Ale to musí posoudit někdo jiný .:-D

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    samouk:
    Já se jen divím, že ještě nejste zaregistrován a nedáváte sem recepty ... myslím si, že jste určitě skvělý kuchař ;-)

    Odpovědět

  • samouk samouk(neregistrovaný)

    Ten řízek s rýží bych ještě zvládnul, ale po těch švestkách bych měl osypky.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Naša mama robila viedenské rezne a ryžu a k tomu slivkový kompót...doteraz mám k tomu averziu...:-/

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ako to bolo, proti gustu žiaden dišputát?

    Odpovědět

  • samouk samouk(neregistrovaný)

    Elizo, školní jídelna je školní jídelna, s tím už nic nenaděláte.

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo