Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 110 kJ / 1 221 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,49 g |
| Tuky | 13,42 g |
| Vláknina | 34,67 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 110 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 214,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pohánku namočíme cez noc do studenej vody tak, aby presahovala pohánku asi 2 cm. Nepripravujeme ju teda klasickým spôsobom (zaliatím horúcou vodou).
Krok 2: Potom pohánku s ½ hrnčekom vody, cesnakom, korením a soľou rozmixujeme.
Krok 3: Pridáme vajce, múku a premiešame.
Krok 4: Nakoniec vmiešame hrášok.
Krok 5: Na oleji opekáme z oboch strán placky.
Podávame ihneď.
Podávame ihneď.
Zveřejněno 5. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohankové placičky s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kw88
Moje poznámka
Pohankové placičky s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kw88
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Belgické lanýže
Přidáno 15. 12. 2025 18:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 59 minutami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 1 hodinou
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 1 hodinou
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 2 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 2 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 2 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 3 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 3 hodinami
Krkovička po staročesku
katadanisova11 před 3 hodinami
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 4 hodinami
Suroviny:
pohanka,
voda,
česnek,
hrášek,
vejce,
mouka hladká,
pepř,
sůl
Komentáře (3)