Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 989 kJ / 714 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,71 g |
Tuky | 8,16 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 297 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 20,91 g |
Postup přípravy
Maso vcelku opečeme na oleji, sádle nebo obojím, několikrát otočíme, aby nezůstala neosmažená místa a nevytékala šťáva. Potom posypeme maso i šťávu cibulí, česnekem, kořením, šalvějí, libečkem a kousky másla. Přikryjeme poklicí a dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny na 170 °C. Pak přilijeme trochu vody, maso otočíme a pečeme dál. Krok 2: Jakmile vložíme maso do trouby, přidáme trochu vody k slzovce a dáme vařit. Nejprve na vyšší teplotu, pak stáhnout. vařit jako kroupy, o něco více, než na skus. Ke konci vaření osolíme, je-li třeba, přilijeme trošku vařící vody.
Do hotové pak přidáme lžíci másla, necháme rozpustit a zamícháme. Krok 3: Maso nakrájíme na prkénku na porce a vložíme zpět, přilijeme trochu vody a bez poklice necháme dopéci na 200°C
Některé maso je hotové dříve , některé nikdy, jako to moje. Někdy používám falešnou svíčkovou, která je dražší, ale také lepší. Servírujeme se zeleninovou oblohou. Talíř vypadá veseleji.
Zveřejněno 12. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pečeně na šalvěji a česneku se slzovkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Myp
Moje poznámka
Hovězí pečeně na šalvěji a česneku se slzovkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Myp
Nejnovější recepty
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 3 hodinami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 5 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 6 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 6 hodinami
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Bretik před 1 hodinou
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 3 hodinami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 4 hodinami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 5 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 13 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 13 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 13 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 13 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 13 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
cibule červená,
česnek,
olej,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
koření krkovička,
koření,
šalvěj,
libeček
Komentáře (11)
Před vařením slzovku dobře propláchněte pod tekoucí vodou a poté máčejte minimálně 30 minut, nic ale nezkazíte, když si ji namočíte i den předem. Pokud ji budete vařit na slano, pak k ní můžete zároveň přidat i kořenovou zeleninu, kterou na konci vaření buď vyjmete, nebo ji můžete spolu se slzovkou rozmixovat.
Samotnou slzovku můžete konzumovat jako přílohu, přidat ji do rýže a v polévkách s její pomocí nahradíte kroupy. Uvařená a rozmixovaná se přidává do různých kaší, placek, pomazánek.
Jako kaši bych to nejedla, ale jako příloha je to zase něco jiného.
Ideální je tak 3 lžíce denně, jako přílohu by bylo dobré ji zkombinovat třeba s rýží, bulgurem, kuskusem......