Králík na šalvěji a česneku

Karolina09 Kuchařka: Karolina09

Jiné maso 0 názorů

Suroviny

1,5 kg naporcovaného králíka
20-25 neoloupaných stroužků česneku
svazek šalvěje
200 ml chuťově neutrálního oleje
200 ml olivového oleje
400 ml bílého suchého vína
sůl
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte dvě lžíce oleje v pánvi (nejlépe wok). Osoleného a opepřeného králíka po porcích postupně do hněda opečte.

  2. Maso vraťte do pánve, přidejte neloupaný česnek, šalvěj, zalijete olejem a vínem. Přiveďte k varu, ztlumte, přikryjte a nechte pobublávat 2-2,5 hodiny. Maso bude odpadávat od kosti. V podstatě se jedná o konfitování, jen množství oleje je menší.

  3. Maso vyjměte, vykostěte, česnek vyloupejte a tekutinu sceďte.

  4. Servírujte maso se šťávou (můžete zahustit moukou), doplňte bramborovou kaší, ochucenou dušeným česnekem nebo bagetou, s konfitovaným česnekem jako pomazánkou.

Poznámka

Nespotřebovaný ochucený olej má další různá využití.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Králík na šalvěji a česneku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: králík na šalvěji konfitování králika recept králík na česneku králík na pánvi kkálík na pánvi wok králík na česneku neloupaný cesnek neloupaný česnek na pánev šalvěj a česnek králík pe en recept kralik pe recept z kralika na salveji králík na šalvěj krílík na šalvěji a česneku pánev wok králik na smetaně pe?en? kr?l?k

Zapomněl/a jsem heslo