Hovězí roláda s cuketou a šalvějí

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

4 porce Hovězí maso 21 názorů

Suroviny

800 g plát hovězího masa na roládu
400 g nahrubo nastrouhané cukety
200 g Debrecínského špeku
120 g nadrobno nakrájené cibule
10 lístků šalvěje
1 lžíce hořčice
2 lžíce oleje
na zahuštění šťávy
1 lžička Solamylu rozmíchaná ve troše studené vody
sůl
mletý pepř
provázek na utažení rolády
voda na podlívání
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouhanou cuketu mírně osolíme a necháme 15 minut vypotit(pustit šťávu). Poté ji dáme do jemného cedníku a vymačkáme z ní co nejvíce tekutiny.

  2. Ze špeku nařežeme širší špalíčky do náplně a zbytek špeku nakrájíme na úzké, kratší nudličky.

  3. Maso z obou stran naklepeme, nejlépe přes potravinářskou folii a po obou stranách osolíme a zlehka opepříme.

  4. Plát masa otočíme tou horší stranou nahoru, potřeme hořčicí a rovnoměrně po celé ploše naneseme vymačkanou cuketu.

  5. Dále poklademe širšímu špalíčky špeku a lístky šalvěje.

  6. Plát zavineme do rolády a pevně omotáme provázkem.

  7. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme zbytek nakrájeného špeku společně s cibulí a necháme restovat dorůžova.

  8. Vložíme roládu, prudce ze všech stran ji opečeme a poté podlijeme do poloviny masa. Pokud nám zbylo trochu nastrouhané cukety, nasypeme ji na maso, hrnec přikryjeme poklicí a za občasného podlívání dusíme doměkka.

  9. Měkké maso vytáhneme a odstraníme provázek.

  10. Šťávu podle potřeby zahustíme vodou se solamylem, dochutíme solí a pepřem a necháme 2minuty provařit.

  11. Maso naporcujeme a podáváme se šťávou a rýží, nebo s houskovým knedlíkem.

Poznámka

Já jsem roládu dusila v papiňáku. Postup je úplně stejný.

Po prudkém opečení podlijeme 350ml horké vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni pod tlakem 35minut.

Po ochlazení hrnec otevřeme, doděláme šťávu a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 66 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí roláda s cuketou a šalvějí

  • Všem,kteří jste se vyjádřili ke zhotovenému jídlu děkuji:-KI z mála surovin se dá připravit chutná roláda o které strávník nemá ani potuchy,byla-li "vázána"odborně,či laicky:-D

    Možná by nebylo od věci přemístit odkaz do"Příspěvky mimo hodnocení receptu"Tady to moc lidí hledat nebude:-)

    rozmarynaH:Ano...je to jméno:-DDotyčný se o něm zmínil v jednom komentáři pod receptem,když napsal něco v tom smyslu,že jeho jmenovec se z nouze naučil housti na housle:-D

    casino:Dalibore,Dalibore:-))já mít obě ruce levé,jak tady uvádíš Ty...no,to není moc na chlubení se:-(Já je mám"naštěstí"invalidní po těžkém úrazu(a ne od narození:-D)tak si to"kluntám"jak to jen jde;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    casino: jéé, díky za upozornenie, mám tam http dokonca 2x :-D:-D Skopírovala som váš link :-D: Moja chyba.
    Takže : http://www.youtube.com/watch?v=nfY0lrdXar8&list=PL...

    Odpovědět

  • casino casino

    A zkoušela tejaja: na odkaz kliknout?
    Mně to v Mozilla i v Explorelu píše cosi o nedostupnosti...;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    casino : Presne tak viažem rolády roky a ani som netušila, že je to profesionálne. :-D:-D:-D
    Mimochodom, užitočnejšie by bolo vložiť aktívny link. ;-)
    https://www.youtube.com/watch?v=nfY0lrdXar8&list=P...

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    taky bych si dala pozor na sluvko nikdo, nektere jeho napady a poznamky jsou prinosne

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    ivulinka: A já bloud si myslela, že tyhle kuchařské weby jsou o tom, aby se tu člověk něčemu novému přiučil.:-// A že od toho jsou nejen recepty, ale i komentáře. To byste mohla klidně tvrdit, že nám tu vlastně svoje recepty vnucuje každý. Já se raději dozvím, jak mám profesionálně uvázat roládu (kdo by to zdlouhavě hledal na webu!), než abych stále dokola četla poznámky typu: to asi bude dobrý, ukládám si to nebo tohle vařit nebudu. To mi opravdu při vaření nepomůže!

    Casino umí hezky napsat recept, má zkušenosti s vařením a umí zacházet se svým mateřským jazykem. Zůstává nad věcí, přestože je častován nadávkami, a nedá se vyprovokovat k hrubostem. :yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    casino: přestaňte nám tu donekonečna vnucovat vaše názory:-! Pokud jste si ještě nevšiml, tak nikdo na ně není zvědavý:-! Pokud se někdo ze zdejších kuchařů bude chtít zdokonalit v rolování a vázání rolád, jistě si na netu snadno návod najde.
    Kdosi tu psal, že jste otravný, opravdu jste:-! Možná více jako nějaký dotěrný hmyz, jenže toho se jde snadno zbavit, vás, bohužel, ne.

    Odpovědět

  • casino casino

    Anna Kocikova: Lomikare, Lomikare… Nebudu! :-K
    Taky jsem chabrus na ruce…:-D
    Mám obě levý a roky jsem kluntal rolády stejně jako vy:no: Když ale objevil jsem to vííídeo, tak ho šířím všude možně a soudě podle vaší reakce, tak i nemožně :-) Chápu ale, že bylo jest vám lépe setrvati v blažené nevědomosti, leč věřím, že najdou se i kolegové tací, kteří prahnou po tom něco nového se i v kulinařině naučiti a ve vaření se zdokonaliti...;-):-D:-))

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Aničce i roládě uděluji bod č.10, vše je do detailu "vychytané" :yes::-p:-):-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Anna Kocikova: Aničko, já jsem četla (samozřejmě pod tíhou všech casinových komentářů zde) DEBI.. :-D:-DAle, pak jsem si řekla, že jsi slušné děvče:-*, že bys tak hluboko neklesla. Dalibor bude asi jméno, ale to první sedělo lépe. Jinak, roláda vypadá báječně:-p:-p:yes: Posílám bodík +9

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Moc pěkná roláda, dala bych si s chutí Drahuš :yes::yes::-p

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Moc lákavá roláda a naprosto SUPER fotopostup:yes:
    Kombinace cukety a špeku - ňam:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Nonya Nonya

    :yes: krasna rolada,ja som si minuly tyzden zohnal extra par ruk, my sme boli dvaja so synom pozerali na video aj tak sa nam nepodarilo "profesionalne viazanie" nastastie som mal sietku v zasobe.Nie vsetci sme geniusi na uzle ale tvoj konecny vysledok je parada :-K

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    bubutop:Staňko:-K:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovězí roláda vázání masové rolády video jak uvazat roladu hovezi maso na roladu recept na hovězí roládu vazani rolady roláda recept hovezi recept na hovězí rolády hovězí maso s cuketou návod na vázání masové rolády hovezi rolady na páře vázání masových rolád uvázat roládu video postup vázání rolády jak uvázat plněnou roládu video vázání rolády video video vázání rolády hovězí roláda s lososem jak udelat hovezi roladu s hoveziho orechu vázání rolády provázkem