Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 955 kJ / 3 335 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,61 g |
| Tuky | 100,00 g |
| Vláknina | 31,02 g |
| Cholesterol | 204 mg |
| Sodík | 22 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 501,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na kvásek (omládek) dobře promísíme a zakryté necháme kynout 60 minut.
Krok 2: K vykynutému přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které bude asi 90 minut kynout. Během kynutí těstu velmi prospěje, pokud ho jednou nebo dvakrát promísíme.
Krok 3: Dobře vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na 16 dílků, ze kterých vytvarujeme malé bulky. Každý bochánek pak v sekaných mandlích prsty zlehka rozmáčkneme na mailčký ovál se středem tenčím a okraji silnými (jeden z nich je silnější, tlustší, než ten druhý).
Krok 4: Slabší okraj přehneme přes střed k silnějšímu a složený střed promáčkneme prsty (přimáčkneme vrstvy těsta k sobě), aby se štolička nerozvinovala. (Vnitřek štoličky je bez sekaných mandlí, vnější strana je v nich oválená, tlakem kousky mandlí vtisknuty do těsta.)
Krok 5: Štoličky necháme na plechu s pečicím papírem nakynout téměř na dvojnásobek velikosti, potřeme je máslem a upečeme (200 °C/asi 17-20 minut).
Krok 6: Ještě horké potřeme znovu rozpuštěným máslem a bohatě pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 18. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté štoličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OA8R
Moje poznámka
Kynuté štoličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OA8R
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 40 minutami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 9 minutami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 10 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 12 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 12 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 13 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 13 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 13 hodinami
Suroviny:
voda,
med,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
rum,
cukr,
cukr vanilkový,
sůl,
máslo,
mouka hladká,
brusinky,
ovoce kandované,
kůra citronová kandovaná,
mandle sekané,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře (19)