Rajská polévka s fazolemi

Polévky Doba přípravy: 40 4 názory

Polévky Doba přípravy: 40 4 názory

Suroviny 4 porce

1 cibule
olej nebo máslo
120 g česnekového boku nebo moravská slanina a dva stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
1 plechovka rajského protlaku (140 gramů)
cukr krupice dle chuti
500 g fazolí předem uvařených
cca 1/2 lžičky nového koření mletého dle chuti
2 bobkové listy
sůl
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na oleji nebo másle a přidáme k ní na drobno pokrájený česnekový bok. Pokud nemáme česnekový bok, můžeme použít moravskou nebo anglickou slaninu a rozdrcený česnek. Vše ještě krátce smažíme, následně zasypeme moukou, kterou necháme také krátce osmažit a přidáme protlak s novým kořením. Ten za stálého míchání smícháme s moukou a poté naředíme cca půllitrem vývaru a rychle a dobře rozmícháme.

  2. Vývar poté dolijeme dle potřeby do požadované hustoty polévky, kterou ještě dle kyselosti protlaku můžeme dosladit trochou cukru, osolíme a přidáme dva bobkové listy. Provaříme cca 10 minut, ke konci vyndáme bobkové listy, vsypeme předvařené fazole, které necháme v polévce prohřát a můžeme podávat.

Komentáře k receptu Rajská polévka s fazolemi

  • JosefZeravicky JosefZeravicky

    PŘEJU PĚKNÝ DEN.
    Rajskou vařím často, ale s fazulou jsem to ještě nezkoušel. Brzo to vyzkouším. Většinou je to s rýží, nebo drobením, či těstovinovou rýží. Je to jen síla chutě z dětství.
    Jen bych předal moji zkušenost: veškeré koření, tedy i bobkáč dávám do k tomu určenému sítku (nerez) pak se nemusí hledat a nebo do něj zakousnout při jídle.
    Nepíše se v návodu o jaký vývar jde - zeleninový, nebo masový. Já upřednostňuju masový je více voňavý. Kdo je ,, líný ,, tak jistě použije masox či jinou náhražku.
    Nepoužívám protlak, ale dělám si polotovar na rajskou polévku či omáčku sám, ( kolem 10 sklenic omniovek se šroubením)který zavařím v mikrovlnce a uložím v tmavém a chladném sklepě .
    Polívkuy uvařík vždy kolem 10 litrů (jako i jiných polívek) dám do omiovek se závitem a opět zavařím v mikrovlnce ( je to velmi jednoduché) . A tak tam máme nejen rajskou, gulášovou, fazulovou, brokolicovou , hrachovou i zabíjačkovou)
    Pak se jen vezne sklenice a je hotovo raz dva ohřátím. .

    CO SE TÝKÁ FAZOLÍ, tady bych použil nejen bílou, ale i tmavou, předvařil bych je na skus , opět v masovém vývaru a dal je do hrnce zároveň s vývarem, neb tak se lépe chuťově spojí, a nebudou chuťově více dominantní jak samotná polévka.
    ALE TO JE MŮJ NÁZOR, KTERÝ NIKOMU NEVNUCUJU.
    ,,toš tak,,

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    Martin J: ...to jsem rád, díky;-)

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    Martin J:

    Odpovědět

  • Martin J Martin J(neregistrovaný)

    Výborná.. jednoduché a chutné:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: rajská fazolová polévka fazolová polévka rajská fazolová polévka rajska s fazolí hustota rajské polévky rsjska polevka s fazolemi fazolova rajska polevka fazolová s rajským fazolová polévka v rajském z protlaku rajska.polevka s fazolky rakská fazolová polévka rajská polévka se zeleninou a fazolemy fazolová polévka recept polevka rajska s fazolová polévka fazolova polevka s rajskou rajska s fazolová polévka rajská polevka zfazolemi rajčatová polévka s fazolemi rajská polévka s fazolemi zeleninou k fazolové polévce