Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 726 kJ / 5 432 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,47 g |
| Tuky | 594,10 g |
| Vláknina | 3,43 g |
| Cholesterol | 540 mg |
| Sodík | 17 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 7,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sádlo nakrájíme na cca 2x2 cm. Dáme do kastrolu se silným dnem a podlijeme vodou. S občasným mícháním škvaříme dozlatova.
Krok 2: Když jsou škvarky hotové, odstavíme je z ohně a vmícháme česnek. Necháme je lehce zchladnout a scedíme sádlo do čisté sklenice.
Krok 3: Škvarky ještě vymačkáme, osolíme a opepříme. Můžeme je pomlít a vmíchat do sádla, nebo nechat tak a podávat k pivu nebo vínu.
Krok 4: Česnekové sádlo použijeme na chleba, do pomazánek, ale i pod maso na pečení. Škvarky můžeme taky použít do pomazánky.
Zveřejněno 8. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnekové škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rz32
Moje poznámka
Česnekové škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rz32
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 19 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 21 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 22 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 1 hodinou
Koňakové řezy
janatka před 2 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 3 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 3 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 11 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 12 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 14 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 14 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 14 hodinami
Suroviny:
sádlo vepřové,
voda,
česnek,
sůl,
pepř
Komentáře (17)
Simonko, ale pár kousků můžeš , jen vyzkoušet ...no jen tak