Staročeský jablečný závin
Voňavý staročeský jablečný závin s křehkým tenkým těstem je plněný jablky a voní po skořici. Strouhanka zabrání promočení těsta a závěrečné potření rozpuštěným máslem dodá neodolatelnou máslovou vůni.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 411 kJ / 2 488 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,47 g |
Tuky | 103,68 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 521 mg |
Sodík | 774 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 314,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto.
Krok 2: Rozdělíme ho na tři díly a z nich vyválíme tenké pláty.
Krok 3: Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nastrouháme nahrubo.
Krok 4: Vyválené pláty posypeme strouhankou, rozložíme strouhaná jablka, posypeme cukrem, ořechy, rozinkami, skořicí a hoblinkami másla.
Krok 5: Svineme a přemístíme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozpuštěným máslem.
Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova asi 40-45 minut. Po vytáhnutí opět potřeme máslem a necháme vychladnout. Posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 10. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeský jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XNJv
Moje poznámka
Staročeský jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XNJv
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 2 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 2 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 3 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 3 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
máslo,
ocet,
mléko,
jablko,
strouhanka,
rozinky,
skořice,
ořechy vlašské,
cukr,
hobliny,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře (10)
Nesouhlasím!
No, vlastně souhlasím akorát s tou poslední větou
No, musíte si umět vybrat...
Původně jsem chtěl napsat, že jste vstávala levou nohou napřed...
Leč podle tohoto https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/vedci-spravne... jste asi vstávala napřed pravou, že