Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionové topinky (tousty) s Hermelínem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 918 kJ /
697 kcal
Bílkoviny38,50 g
Tuky47,84 g
Vláknina14,65 g
Cholesterol 162 mg
Sodík 1,43 g
Sůl3,70 g
Sacharidy23,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na tenké plátky pokrájené bílé nebo krémové žampiony, přidáme drobně nasekaný česnek, tymián, osolíme, opepříme a promícháme. Za občasného promíchání necháme žampiony na cibuli povadnout, pak přilijeme smetanu a na mírném ohni, pod pokličkou, vše krátce podusíme. Krok 2: Do žampionové směsi, po vyndání vyvařené snítky tymiánu, přisypeme pokrájený Hermelín, Camembert či Olmín. Promícháme a necháme rozpustit. Vznikne nám vláčná krémová konzistence směsi, kterou budeme nanášet dle chuti na dozlatova osmažené topinky na sádle či oleji, okapané na ubrousku a potřené česnekem dle chuti. Krok 3: Pokud si směs připravíme předem, lze ji snadno přihřát. Topinky či tousty máme hotové za pár minut, takže pokrm je to opravdu bleskový a výborný. Topinky (tousty) můžeme před podáním posypat čerstvě nasekanou petrželkou, pažitkou či jarní cibulkou.

Zveřejněno 13. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bwgx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bwgx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

savlinka: ...no toto:-O, z topinek probdělá noc:-D , no máš to pěkný a dík za fotku:yes::-K:-K:-K

Jiříku tvůj recept nás nenechal v noci spát,tak že ráno do Penny koupit žampiony (naštěstí je měli) a výsledek je zde na fotce.Luxusní pochoutka;-)jen tymian jsem měla sušený;-)

recepty73: Akorát jsem to doma říkala,že toto musím někdy udělat;-)

savlinka: ...studené už to není ono:-D ...ale ty to hravě zvládneš sama, nemám pochyb;-):-K

Jiříku paradní a že by jsi poslal jednu nebo 2 porce Janičce to né:-D:-D

Suroviny:
žampióny, cibule, máslo, česnek, tymián, sůl, pepř mletý, smetana 12%, sýr hermelín, chléb toustový, sádlo, topinka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu