Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 918 kJ / 697 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,50 g |
| Tuky | 47,84 g |
| Vláknina | 14,65 g |
| Cholesterol | 162 mg |
| Sodík | 1,43 g |
| Sůl | 3,70 g |
| Sacharidy | 23,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na tenké plátky pokrájené bílé nebo krémové žampiony, přidáme drobně nasekaný česnek, tymián, osolíme, opepříme a promícháme. Za občasného promíchání necháme žampiony na cibuli povadnout, pak přilijeme smetanu a na mírném ohni, pod pokličkou, vše krátce podusíme.
Krok 2: Do žampionové směsi, po vyndání vyvařené snítky tymiánu, přisypeme pokrájený Hermelín, Camembert či Olmín. Promícháme a necháme rozpustit. Vznikne nám vláčná krémová konzistence směsi, kterou budeme nanášet dle chuti na dozlatova osmažené topinky na sádle či oleji, okapané na ubrousku a potřené česnekem dle chuti.
Krok 3: Pokud si směs připravíme předem, lze ji snadno přihřát. Topinky či tousty máme hotové za pár minut, takže pokrm je to opravdu bleskový a výborný. Topinky (tousty) můžeme před podáním posypat čerstvě nasekanou petrželkou, pažitkou či jarní cibulkou.
Zveřejněno 13. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionové topinky (tousty) s Hermelínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bwgx
Moje poznámka
Žampionové topinky (tousty) s Hermelínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bwgx
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 5 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 5 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Košíčky Izidor
zvon23 před 1 hodinou
Listový salát s ořechy
Limek před 2 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 3 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 3 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 6 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 6 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 7 hodinami
Vosí hnízda
Janet.P před 7 hodinami
Suroviny:
žampióny,
cibule,
máslo,
česnek,
tymián,
sůl,
pepř mletý,
smetana 12%,
sýr hermelín,
chléb toustový,
sádlo,
topinka
Komentáře (7)