Biskupský chlebíček podle Mišky Kuličky
Sváteční chlebíček s kandovaným ovocem, který se peče nejen na Vánoce a Velikonoce. Je tak výborný, že si ho s chutí připravíte i během roku. Těsto je klasické třené, krásně vláčné a voňavé po máslu a kandovaném ovoci.
Suroviny pro 1 kus
forma 25x15 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 832 kJ / 4 023 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,22 g |
| Tuky | 232,79 g |
| Vláknina | 17,40 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 447 mg |
| Sůl | 0,89 g |
| Sacharidy | 405,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo i vejce musí mít pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 160 °C. Formu vyložíme pečicím papírem, nebo můžeme klasicky vymazat tukem a vysypat moukou.
Krok 2: Vejce spolu s cukrem důkladně vyšleháme do světlé pěny. Poté přidáme rozpuštěné, ale ne horké, máslo s mlékem. Následně prosejeme mouku s kypřicím práškem. Nakonec opatrně vmícháme kandované ovoce.
Krok 3: Těsto rozprostřeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Zhruba po 30 minutách pečení přikryjeme alobalem, aby chlebíček příliš neztmavl. Když máme upečeno, necháme vychladnout.
Krok 4: Vyklopíme a polijeme čokoládou. Můžeme do čokolády přidat plátky mandlí a nahoru nasypat lyofilizované brusinky.
Zveřejněno 22. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biskupský chlebíček podle Mišky Kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oGVN
Moje poznámka
Biskupský chlebíček podle Mišky Kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oGVN
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 1 hodinou
Omeleta se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 11 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 15 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 27 minutami
Kuřecí čína
mcmiruska před 43 minutami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 1 hodinou
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 1 hodinou
Tvarohové lívance
boomgo před 2 hodinami
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 3 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 12 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 16 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 16 hodinami
Suroviny:
máslo,
mléko,
cukr moučkový,
vejce,
mouka hladká,
kypřící prášek,
ovoce kandované,
čokoláda hořká
Komentáře (8)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0