Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pistáciový dort s mascarpone krémem

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katyvypl

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 12 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 237 kJ /
2 447 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky216,67 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 333 mg
Sodík 417 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy104,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto připravíme stejně jako ve výše uvedeném receptu , jen ho upečeme v kulaté formě. Necháme vychladnout a napříč rozřízneme. Krok 2: Na krém si utřeme mascarpone s vanilkovým a moučkovým cukrem a poté do něj opatrně vmícháme ušlehanou smetanu se ztužovačem. Krok 3: Dort promažeme polovinou krému, přiklopíme a zbylým krémem natřeme vršek a boky, můžeme ozdobit i zdobítkem nebo upravit zubatou stěrkou. Krok 4: Celý dort i boky nakonec posypeme nahrubo nasekanými pistáciemi.

Zveřejněno 24. 3. 2012

Poznámka autora katyvypl

http://www.toprecepty.cz/recept/25897-pistaciove-k...

Chtěla jsem upéct pistáciové kostky z výše uvedeného receptu, ale z lednice se na mě smálo mascarpone a tak vznikl tento dort, je vynikající a slavnostní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z98r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z98r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Je to 9 let starý recept a najednou tolik nejasností a námitek... :-(

katyvypl:
No, asi by se vám nezkrátily žíly, pokud byste v SUROVINÁCH rozepsal(a) suroviny, že;-)

sof867: Dřív, když mascarpone bylo v ČR téměř neznámé, se nahrazovalo pomazánkovým máslem. ;-)

jak nahradit mascarpone kromě tvarohu

Nás uchvátil ten krém, použila jsem mramorový korpus, potřela krémem, na to naskládala kolečka banánu, do zbytku polevila jsem nastrouhala citronovou kůru a potřela hotový dort, zasypala pistáciemi, byl dokonalý manžel snědl téměř půl dortu na posezení. Díky za recept.

Moc hezký dortík:-K+:-K:yes:

krásný dortík,bod+:-K:yes::yes:

Moc hezké, lákavé, samé dobré ingredience, ukládám, po vyzkoušení dám vědět! ;-)

Krásný svěží pišta kousek - pištáciová parádička...hmm, cítím tu chuť:-p moc se ti to povedlo. Jednoduché a parádní:yes:

moc se ti povedl, paráda:-):yes::yes:
posílám 1. bodík:yes::-K

Tématické fráze:
krém z mascarpone do dortů, dortový krém z mascarpone, pistáciový dort, mascarpone krem do dortu, dort s mascarpone, dort z mascarpone, krem do dortu z mascarpone, krem do dortu s mascarpone, krémy dortové z mascarpone, pistáciový dort recept, krém s mascarpone na dort, krém na dort z mascarpone, mascarpone dort, dort mascarpone, dort z maskarpone, mascarpone recepty, krém z mascarpone na dort, dorty s mascarpone, dort s mascarpone krémem, krém na dort s mascarpone

Suroviny:
mascarpone, cukr vanilkový, cukr moučkový, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu