Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 796 kJ / 5 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,79 g |
| Tuky | 415,64 g |
| Vláknina | 50,85 g |
| Cholesterol | 854 mg |
| Sodík | 7,19 g |
| Sůl | 17,46 g |
| Sacharidy | 294,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme uvařit v osolené vodě do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.
Krok 2: Zelný salát: zhruba 500 gramů zelí překrájíme na kratší kousky a dáme do mísy. K zelí přidáme jednu jemně pokrájenou cibuli, zakapeme troškou oleje, promícháme a dáme vychladit.
Krok 3: V pánvi na jemně pokrájeném uzeném špeku (slanině) necháme dozlatova osmažit drobně pokrájenou cibuli. K té přidáme ke konci smažení rozvonět drcený kmín a česnek.
Krok 4: Noky: mouky smícháme v míse se lžičkou soli. Přidáme vejce s vodou a vymícháme hustější těsto, které necháme cca 15 minut odstát. Do většího hrnce dáme vařit mírně osolenou vodu. Pak těsto přendáme na olejem potřené prkýnko, ze kterého ukrajujeme hranou vidličky nebo nožem menší kousky těsta, které necháme z prkýnka padat do vroucí vody. Noky vaříme podle velikosti zhruba 15-20 minut. Určitě jim nestačí jen vyplavání na hladinu. Vařené noky scedíme.
Krok 5: Do pánve přisypeme vařené scezené brambory i noky. Vše společně promícháme, necháme prohřát a dle chuti osolíme a opepříme. Do této směsi můžeme nasucho osmažené škvarky nebo na nudličky pokrájenou slaninu vmíchat rovnou nebo jimi uhlířinu posypat až na talíři.
Krok 6: Uhlířinu podáváme se zelným salátem.
Zveřejněno 6. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uhlířina po našem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8jWj
Moje poznámka
Uhlířina po našem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8jWj
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 15 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 19 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 4 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 6 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 6 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 6 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 6 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 7 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 8 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 8 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 8 hodinami
Suroviny:
brambory,
špek uzený,
cibule,
česnek,
kmín drcený,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
voda,
olej,
škvarky,
škvarky,
zelí kysané,
cibule,
olej
Komentáře (4)
Nebo grenadyrmars? Variant je mnoho a není úplně shoda jestli noky nebo těstoviny....je to krajové....
Bylo to oblíbené jídlo mého táty, s fleky nebo kolinky, a hoooodne cibulky na špeku....a trochu papriky....
Vrátil jsi mě do dětství