Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 481 kJ / 1 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,11 g |
Tuky | 95,87 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 707 mg |
Sodík | 467 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 102,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMW2
Moje poznámka
Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMW2
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 2 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 3 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno před 4 hodinami
Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru
Přidáno před 5 hodinami
Džem z mirabelek
Přidáno před 5 hodinami
Houbová tarhoňa na smetaně
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová krémová polévka se sýrem
Jan Nemec před 5 minutami
Tyrolské Gröstle
Jan Nemec před 6 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
lucyjezdikova před 38 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cllariis před 2 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
PetkaVrska před 2 hodinami
Třešňová marmeláda
AndreaAbb před 2 hodinami
Krupicovo-pudinkový letní dort
Petra.21 před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
nickgurr.123 před 3 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Eva_H před 4 hodinami
Řecké frappe
hlavek.lukas před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
kůra citronová,
tvaroh jemný,
mléko,
máslo,
pudink,
cukr citronový,
kompot mandarinkový,
želé dortové,
cukr
Komentáře (20)
Jahody?
Tak určitě
Tak to musím vyzkoušet.
Veronika.Hrozna
Já u bramboráků sliju vodu, nechám usadit škrob, který vrátím do brambor a mouky dám jen tolik, aby těsto nebylo řídké a drželo pohromadě. Brambory jsou opravdu rozdílné a určitě nelze potřebu mouky udávat ve váhovém poměru, tady to chce skutečně od oka a s citem. Když odlévám vodu, nepřidávám ŽÁDNÉ mléko, to by bylo kontraproduktivní. Černání brambor bez mléka? Brambory valnou většinou nečernají, stává se mi to opravu zřídka, jak se říká, jednou za uherský rok!
magdalenka:
Rozhodně nejsem notorický výrobce domácích nudlí, ale párkrát jsem to již zkusila, s hladkou i hrubou moukou. Nakonec jsme se doma usnesli, že nudle z polohrubé mouky jsou nejlepší!
Brambory jsou kvality všelijaké a nikdo netuší, jestli označení typu brambor na obalu, odpovídá obsahu.
Tak hlavně vyzkoušjte tu citrónovou náplň. Myslím, že by se do ní hodily i čerstvé jahody, maliny nebo meruňky a taky borůvky.
Dajda, tento tvoj dortík bude, hlavne v lete, príjemne osviežujúci. Už aby tu bolo.
Prosím co doplnit? Ty bramboráky nejspíš ne!
Člověk peče čtvrt století něco z hladké mouky a po čtvrt století najednou přešaltuje na hrubou a vydrží mu to dalších 20 let!
Inspiroval mě tento recept https://www.toprecepty.cz/recept/58426-mini-trubic.... Zaujal mě citrónový pudink, takže když jsem ho potkala, bylo jasné, co s ním. Jen jsem to trochu obměnila, krém jsem udělala lehčí s tvarohem a těsto odbyla korpusem z piškotu s olejem. Zkrátka dietnější verze líné hospodyně.
Jen možná kolik minut pečeme korpus? 30?