Chřestový rozcuchánek
Chřest je mnohdy vnímán jako velmi nákladná surovina, která potřebuje složitou přípravu. Tento recept vám dokáže pravý opak. Kousky chřestu doplníme vajíčkem a tvrdým sýrem a připravíme tak lahodnou a barevnou snídani či večeři.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 328 kJ / 556 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,58 g |
Tuky | 30,70 g |
Vláknina | 13,71 g |
Cholesterol | 578 mg |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 3,04 g |
Sacharidy | 20,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špargľu narežeme na cca 3 cm kúsky (spodnú tvrdú časť odstránime).
Krok 2: Na panvici rozpálime olej a pridáme špargľu. Osolíme, pridáme kurkumu a 2 minuty restujeme. Potom podlejeme 2 lyžicami vody a stále restujeme, kým sa neodparí (asi 4 minuty).
Krok 3: Špargľu rozhrnieme na okraj panvice do kruhu. Dovnútra, nahor, opatrne zosunieme 2 rozklepnuté vajíčka. Nad ne, do polovice kruhu, nasypeme nastrúhaný syr (ako vlasy). Plameň stíšime a pomaly smažíme, kým bielky nestuhnú a syr sa neroztopí.
Krok 4: Potom opatrne špargľu preložíme na tanier.
Krok 5: Z paradajky urobíme pusinku a zreničky očičiek.
Ihneď podávame, môžeme si k tomu pridať hrianku.
Ihneď podávame, môžeme si k tomu pridať hrianku.
Zveřejněno 28. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chřestový rozcuchánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJqY
Moje poznámka
Chřestový rozcuchánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJqY
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 9 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 10 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 1 hodinou
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 7 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 8 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 8 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 8 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 9 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 9 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 10 hodinami
Suroviny:
chřest zelený,
vejce,
sýr tvrdý,
kurkuma,
sůl,
olej,
rajče
Komentáře (3)
Chřest podle foto zelený?