Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní buchta s jahodami

Nadýchaný piškot, máslový krém a čerstvé ovoce zalité pudinkem, to je to pravé letní osvěžení. Recept je jednoduchý a zvládnou ho připravit i začínající hospodyňky. Výběr ovoce můžete přizpůsobit své chuti.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Navrmi Navrmi

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení a tuhnutí

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení a tuhnutí)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 35 × 25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 395 kJ /
5 831 kcal
Bílkoviny65,19 g
Tuky399,48 g
Vláknina8,30 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 532 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy489,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Krok 2: Vejce s oběma cukry ušleháme do pěny. Krok 3: Přidáme olej, vodu a prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Krok 4: Těsto nalijeme na připravený plech. Krok 5: Pečeme dorůžova 15–20 minut a necháme vychladnout. Krok 6: Podle návodu na obalu uvaříme z mléka (či vody), pudinkového prášku a cukru pudink. Krok 7: Na krém vyšleháme změklé máslo s cukrem do nadýchané pěny a rozetřeme ho na piškot. Krok 8: Jahody umyjeme, nakrájíme na půlky a naskládáme na krém. Vše zalijeme pudinkem a stěrkou hezky uhladíme. Krok 9: Moučník uložíme do lednice a necháme ho dobře vychladit. Nakrájíme na řezy a podáváme.

TIP: Jak zpracovat úrodu jahod

Zveřejněno 17. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Letní buchta s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5rR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Letní buchta s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5rR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vypadá skvěle <3 jen místo másla bych dala zakysanku ... jahody se už pomalu klubou, tak snad bude buchta brzy i u nás na stole :-K

:-)<3:yes: dobře vypadá a určitě je dobrá :-K

zkusim ho take vypada dobre a zkusim ho take s tvarohem

Shakira26: To je skvělý tip. Děkuji za něj. Příště zkusím upéct podle vás :)

Buchtu jsem si pozměnila..místo másla jsem použila tvaroh a zakysanou smetanu s cukrem, a puding jsem smíchala s mlékem, místo vody. Kolikrát buchta právě s vodou popraská. A navíc to je s mlékem chutnější. Nedala jsem 0,5 litru mléka, ale 0,75 litru. Po buchtě se jen zaprášilo. :-) :yes:

Máslo to celý zabilo, buchta šla celá do koše....:-//

Martina Fidlerová 30. 4. 2017 12:09
Buchta super, akorát jsem do pudinku místo vody dala klasické mléko pro lepší chuť ;-)

Je opravdu víborná jenom místo máslového krému jsem použila tvaroh.:yes::-K:-*

zabitá ovocná svěží buchta máslovým krémem, to chce žaludek, kdo použil tvaroh, použil i mozek!

Buchta výborná, jen teda pudink smíchaný s litrem vody, půl litr bylo opravdu málo.

Nahradila jsem máslový krém tvarohem a zakysanou a taky parádička :)):-p

Sem ráda, že chutnalo.. :-)

:-D opravdu mnamka fajne sem si pohrala diky:-K

Zitra vyzkousim,vypada velmi dobre :-)

Tématické fráze:
piskotova buchta s jahodami, buchta s pudinkem a jahodami, recepty s jahodami, buchta z hladké mouky s jahodami, buchta z jahod, buchta s tvarohem a jahodami, zelatinova buchta, jahodové buchty, jahodový buchta, jahodová buchta, s jahodami, letní jahodová buchta, pečeme s jahodami, buchty z jahod, tvarohova buchta s jahodami, buchta jahody, buchta s jahody, piškotova buchta s jahodama, recepty piškotová buchta s jahodami, lehká letní buchta

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, olej, voda, máslo, cukr moučkový, jahody, pudinkový prášek, mléko, cukr krupice, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu