Vepřové výpečky z bůčku
Klasiku české kuchyně, dozlatova upečené kostky prorostlého bůčku, připravíme snadno. Maso nakrájené na kostky smíchané s cibulí a česnekem opečeme ze všech stran a těšíme se, až s rodinou zasedneme k vynikajícímu obědu.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 467 kJ / 2 024 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,45 g |
Tuky | 178,47 g |
Vláknina | 7,63 g |
Cholesterol | 276 mg |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 13,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnutý bůček nakrájíme na stejnoměrné kousky (6 kousků na porci).
Krok 2: Maso osolíme, opepříme, promícháme s oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibulí a utřeným česnekem.
Krok 3: Vložíme je do pekáče, mírně podlijeme vodou a dáme péci do rozehřáté trouby. Během pečení masem občas zamícháme a dbáme, aby se cibule nepřipálila.
Krok 4: Měkké, dozlatova upečené maso z pekáče vyjmeme a zalijeme je procezeným vypečeným tukem.
Krok 5: Vepřové výpečky podáváme teplé s kyselým zelím a vařenými brambory nebo jinou přílohou.
Zveřejněno 12. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové výpečky z bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Jxo
Moje poznámka
Vepřové výpečky z bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Jxo
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 35 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 45 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 46 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Suroviny:
bůček bez kosti,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
voda
Komentáře (2)