Punčové řezy trochu jinak
Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák podle našeho receptu, byl nadšený a obyčejný už nechce.
Suroviny pro 1 kus
Forma 25x25 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 365 kJ / 5 584 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 156,59 g |
| Tuky | 245,64 g |
| Vláknina | 38,90 g |
| Cholesterol | 2,45 g |
| Sodík | 1,28 g |
| Sůl | 3,33 g |
| Sacharidy | 636,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 160 °C.
Krok 2: Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu.
Krok 3: Opatrně přidáme žloutky, vanilku a nakonec prosátou mouku, mandle a kypřicí prášek.
Krok 4: Těsto vylijeme do formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut při 160 °C. Hotový korpus necháme vychladnout.
Krok 5: Růžový korpus připravíme stejně, ale přidáme do něj barvivo a pečeme pouze 20 minut. Světlý korpus rozřízneme na dva pláty.
Krok 6: Čerstvé nebo mražené maliny rozmixujeme s vodou a ostatními surovinami na nálev. Propasírujeme, aby byla šťáva hladká, bez semínek.
Krok 7: Na podložku položíme plát světlého korpusu, rovnoměrně polijeme půlkou nálevu. Potřeme polovinou marmelády a přiklopíme růžovým korpusem. Polijeme zbytkem nálevu, potřeme zbytkem marmelády a položíme druhý plát světlého korpusu. Trochu přimáčkneme a dáme přes noc do lednice.
Krok 8: Druhý den rozpustíme čokoládu v horké smetaně. Necháme trochu vychladnout, poleva zhoustne a nebude stékat z dortu.
Krok 9: Řezy překlopíme vzhůru nohama. Vrchní suchá vrstva je tedy nyní dole a díky přetočení se nyní nasákne nálevem z růžové vrstvy, ale ne tolik, aby se lepila k podložce. Nakonec celé řezy polijeme ganache (čokoláda se smetanou), případně libovolně ozdobíme a dáme ještě alespoň na 2 hodiny do lednice.
Zveřejněno 3. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Punčové řezy trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZK0
Moje poznámka
Punčové řezy trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZK0
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 21 minutami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 hodinou
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunková pěna
Radka310 před 19 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 47 minutami
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 2 hodinami
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 4 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 14 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 16 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 17 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
mouka mandlová,
kypřící prášek,
pasta vanilková,
vejce,
cukr,
mouka hladká,
mouka mandlová,
kypřící prášek,
pasta vanilková,
potravinářské barvivo,
maliny,
voda,
sirup malinový,
rum,
aroma,
marmeláda malinová,
čokoláda bílá,
smetana ke šlehání
Komentáře (7)