Punčové řezy trochu jinak
Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák podle našeho receptu, byl nadšený a obyčejný už nechce.
Suroviny pro 1 kus
Forma 25x25 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 365 kJ / 5 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,59 g |
Tuky | 245,64 g |
Vláknina | 38,90 g |
Cholesterol | 2,45 g |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 3,33 g |
Sacharidy | 636,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 160 °C.
Krok 2: Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu.
Krok 3: Opatrně přidáme žloutky, vanilku a nakonec prosátou mouku, mandle a kypřicí prášek.
Krok 4: Těsto vylijeme do formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut při 160 °C. Hotový korpus necháme vychladnout.
Krok 5: Růžový korpus připravíme stejně, ale přidáme do něj barvivo a pečeme pouze 20 minut. Světlý korpus rozřízneme na dva pláty.
Krok 6: Čerstvé nebo mražené maliny rozmixujeme s vodou a ostatními surovinami na nálev. Propasírujeme, aby byla šťáva hladká, bez semínek.
Krok 7: Na podložku položíme plát světlého korpusu, rovnoměrně polijeme půlkou nálevu. Potřeme polovinou marmelády a přiklopíme růžovým korpusem. Polijeme zbytkem nálevu, potřeme zbytkem marmelády a položíme druhý plát světlého korpusu. Trochu přimáčkneme a dáme přes noc do lednice.
Krok 8: Druhý den rozpustíme čokoládu v horké smetaně. Necháme trochu vychladnout, poleva zhoustne a nebude stékat z dortu.
Krok 9: Řezy překlopíme vzhůru nohama. Vrchní suchá vrstva je tedy nyní dole a díky přetočení se nyní nasákne nálevem z růžové vrstvy, ale ne tolik, aby se lepila k podložce. Nakonec celé řezy polijeme ganache (čokoláda se smetanou), případně libovolně ozdobíme a dáme ještě alespoň na 2 hodiny do lednice.
Zveřejněno 3. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Punčové řezy trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZK0
Moje poznámka
Punčové řezy trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZK0
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 6 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 23 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 37 minutami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 37 minutami
Koprová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Bublanina
veronika812 před 2 hodinami
Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Zazie před 2 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
olleg před 2 hodinami
Domácí chléb bez hnětení
boomgo před 3 hodinami
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 3 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 4 hodinami
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 4 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
mouka mandlová,
kypřící prášek,
pasta vanilková,
vejce,
cukr,
mouka hladká,
mouka mandlová,
kypřící prášek,
pasta vanilková,
potravinářské barvivo,
maliny,
voda,
sirup malinový,
rum,
aroma,
marmeláda malinová,
čokoláda bílá,
smetana ke šlehání
Komentáře (7)