Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená krkovička

Krkovice je oblíbeným masem na gril, ale skvěle chutná i upečená v troubě. Je totiž pěkně prorostlá a díky tomu šťavnatá. Pořádný kus masa ochucený česnekem a kmínem upečeme doměkka a snadno tak vytvoříme večeři, na které si všichni pochutnají.

Hodnocení receptu je 4,6 (93×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 944 kJ /
2 616 kcal
Bílkoviny284,62 g
Tuky146,41 g
Vláknina21,70 g
Cholesterol 672 mg
Sodík 785 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy35,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 250 °C. Krok 2: Krkovičku očistíme, ze všech stran osolíme, opepříme a potřeme olejem. Krok 3: Cibuli oloupeme, umyjeme, nakrájíme na půlkolečka a rozebereme na jednotlivé kousky. Česnek oloupeme, umyjeme a nakrájíme na plátky. Krok 4: Do pekáče dáme sádlo a větší část cibule a česneku. Vložíme krkovičku a posypeme kmínem, zbylou cibulí a česnekem. Krok 5: Maso v pekáčku podlijeme 100 ml horké vody, přikryjeme víkem a vložíme do rozpálené trouby. Krok 6: Pečeme 30 minut, pekáček vyjmeme z trouby a maso polijeme výpekem. Podle potřeby opět podlijeme horkou vodou. Krok 7: Pekáč vložíme zpět do trouby a teplotu snížíme na 200 °C. Za občasného polévání výpekem pečeme maso doměkka dalších 60–90 minut (podle velikosti a kvality masa). Podle potřeby podléváme vodou. Krok 8: Pečenou krkovičku podáváme se šťouchanými bramborami nebo jen tak s chlebem. Výborná je i se zelím a bramborovým knedlíkem.

TIP: Jak na přílohové knedlíky

Zveřejněno 20. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená krkovička

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZO4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená krkovička

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZO4

Komentáře (63)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Jednoduché a dobré. Dělám tak roky :-K

Velká dobrota. Běžně peču maso bez cibule a česneku. Takhle je maso chutnější.

Klasika která nikdy nezklame. Já jí česnekem ještě prošpikuju.:-)

Výborná a přitom jednoduchá klasika. Do pekáče můžete přidat půlky rajčat, papriku na plátky ... fantazii se meze nekladou a na talíři to vše nakonec vypadá báječně.

Dělala jsem z divočáka podlila trochou červeného vína dala tomu více času a je to jako dortík ????super

Tak vypada to dobře zitra na oběd a přidala jsem ještě červenou čerstvou papriku a už se těším na zitřejší oběd <3

Velmi chutne ...:-):-). a recept jednoduchy a hlavne velka spokojnost,,,,,, dik,,,,:yes::yes::yes::yes:

Zlata klasika, ktera se u nas dela odjakziva... Takze Pohlreich ci ne,tento recept je proste Best ;-) :-D

Jinak chválím, právě upečená podle tohoto návodu a je super :-) Jen jsem ji moc nepoléval, jen po té půl hodině a pak až patnáct minut před koncem kdy jsem pekáč odklopil, dolil trochu horké vody a nechal dopéci.

Hlavně to někdo okopíroval do soutěže na Pohlreichův web, který v roce 2009 ještě neexistoval. A v roce 2009 byl tento recept přidán na toprecepty, takže každému musí být jasné, co bylo první. Vznikl v roce 2010, tady jsou recepty posílané návštěvníky do soutěže rok poté, co byla přidána krkovička sem http://web.archive.org/web/20100716171230/http://w... ještě tam ani není.

Ja mam Pohlreicha moc rada a vazim si ho, ale zrovna tohle je recept, ktery se snad, s mensimi obmenami, dela v kazde rodine;-).

Není to recept pana Pohlreicha, je to jeden z receptů co mu poslali lidé do soutěže. A podle toho kdy existuje jeho web a kdy byl přidán tento recept, tak ten co to poslal Pohlreichovi to opsal z topreceptů.

Recept nemá s tím od pana Pohlreicha nic společného, ten podlévá krkovičku horkou vodou po jedné hodině, kdežto zde se krkovička podlévá po půlhodině! :-p

Tématické fráze:
pečená krkovice, pečená krkovička, pečená krkovice v celku, krkovička recepty, krkovička, pečená krkovice recept, pečená krkovice vcelku, recepty z krkovice, pecena krkovicka recept, krkovice recept, pečená krkovička v troubě, pečena krkovice s kosti, krkovicka pecena, krkovice pečená, recept na pečenou krkovici, krkovice recepty, vepřová krkovice pečená vcelku, krkovicka recept, vepřová krkovice v troubě, krkovice s kostí recept

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, česnek, kmín celý, pepř mletý, sůl, sádlo, olej, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu