Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 283 kJ / 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,16 g |
Tuky | 8,46 g |
Vláknina | 1,35 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 37,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony očistíme odřízneme nožky a překrojíme na poloviny nebo čtvrtiny.
Krok 2: Smícháme vejce, pivo, sůl, pepř a koření. Přisypáváme mouku a metličkou připravíme hustší těstíčko
Krok 3: Strouhanku smícháme se sezamem. Žampiony namáčíme do těstíčka a obalujeme ve strouhance.
Krok 4: Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku dozlatova z obou stran. Odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
Krok 5: Podáváme s různě upravenými bramborami a nejlépe domácí tatarskou omáčkou.
Zveřejněno 17. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Portobello jako řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lzpM
Moje poznámka
Portobello jako řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lzpM
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 1 hodinou
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 6 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 6 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslová krupková polévka
poirotka před 1 minutou
Kuře po vracovsku
poirotka před 1 minutou
Rychlý koláč s meruňkami
danava před 33 minutami
Hrášková polévka - jednoduše
Hanahanina před 1 hodinou
Rybízový sirup
jamda před 1 hodinou
Výborný čočkový salát
Jiri_Vavra před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Snoopy0249 před 2 hodinami
Polévka s kapáním
Kajkajak před 3 hodinami
Domácí sekaná
MarLen88 před 3 hodinami
Bublanina
kamila.silhanova před 3 hodinami
Suroviny:
portobello,
vejce,
pivo světlé,
mouka hladká,
strouhanka,
semínka sezamová,
sůl,
pepř,
koření houbová variace,
tuk na smažení
Komentáře (9)
Při smažení doporučuji malou vyšší nádobu, upravujete-li žampiony portobello vcelku.