Pruhované rohlíčky s tvarohem
Kynuté těsto a tvaroh je kombinace, která nikdy neomrzí. Koláče, buchty a záviny připravujeme běžně. Co takhle zkusit jemňoučké a vláčné rohlíčky, plněné tvarovou náplní a smotané tak, že vypadají, jako by byly pruhované.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 204 kJ / 3 634 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,66 g |
Tuky | 93,02 g |
Vláknina | 20,38 g |
Cholesterol | 329 mg |
Sodík | 1,95 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 578,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Volitelný postup 1.
V mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do lednice, kde během 12 hodin (přes noc) vykyne. Ráno už stačí jen těsto nechat povolit na pokojovou teplotu a už můžeme tvarovat a plnit rohlíčky. Krok 2: Nebo volitelný postup 2.
Mléko trochu ohřejeme (tak, aby bylo pouze vlažné), rozmícháme v něm lžíci cukru, všechno droždí a necháme 15 minut pracovat. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme vláčné těsto, které necháme 40-60 minut kynout. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 kousků a z každého vytvarujeme bulku. Krok 4: Po 5-7 minutách bulky rozválíme do menšího oválu, naplníme tvarohovou náplní, nařízneme okraje těsta a svineme podle foto postupu. Krok 5: Hotové rohlíčky uložíme kynout na plech s pečicím papírem nebo fólií. Krok 6: Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem nebo rozehřátým máslem.
Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme cca 15-20 minut.
V mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do lednice, kde během 12 hodin (přes noc) vykyne. Ráno už stačí jen těsto nechat povolit na pokojovou teplotu a už můžeme tvarovat a plnit rohlíčky. Krok 2: Nebo volitelný postup 2.
Mléko trochu ohřejeme (tak, aby bylo pouze vlažné), rozmícháme v něm lžíci cukru, všechno droždí a necháme 15 minut pracovat. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme vláčné těsto, které necháme 40-60 minut kynout. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 kousků a z každého vytvarujeme bulku. Krok 4: Po 5-7 minutách bulky rozválíme do menšího oválu, naplníme tvarohovou náplní, nařízneme okraje těsta a svineme podle foto postupu. Krok 5: Hotové rohlíčky uložíme kynout na plech s pečicím papírem nebo fólií. Krok 6: Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem nebo rozehřátým máslem.
Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme cca 15-20 minut.
Zveřejněno 25. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pruhované rohlíčky s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P34W
Moje poznámka
Pruhované rohlíčky s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P34W
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 6 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 9 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 10 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 12 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 14 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronová bábovka
AlenaCernik před 1 hodinou
Cuketová topinková směs
douver před 2 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
Sahula před 2 hodinami
Škvarkové tyčinky
HanaS92 před 3 hodinami
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 4 hodinami
Bublanina
alenalentz před 5 hodinami
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 5 hodinami
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 6 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 6 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
ErikaU před 8 hodinami
Suroviny:
mléko,
olej,
jogurt bílý,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
sůl,
cukr,
tvaroh,
vejce,
cukr,
kůra citronová,
rozinky,
pudink vanilkový bez vaření,
vejce
Komentáře (54)
A podle ní jsem se naučila zadělávat z vody, kdy těsta mají jinou , úžasnou kvalitu. Nikdy se mi nestalo, že by se produkty nepovedly
Petaja, díky za fotečky!