Hovězí biftečky se zelenými fazolkami a pepřovou omáčkou
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 682 kJ / 1 119 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,06 g |
| Tuky | 105,62 g |
| Vláknina | 3,08 g |
| Cholesterol | 277 mg |
| Sodík | 480 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 27,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špalíčky masa lehce naklepeme klouby ruky, obalíme kolem anglickou slaninou a ovážeme provázkem. Maso opepříme, osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme cca na hodinu do chladu.
Maso vyndáme a necháme při pokojové teplotě aspoň 20 minut. Zatím připravíme brambory pečené v troubě, omáčku a fazolky. Krok 2: Na omáčku dáme máslo s olejem do rendlíku, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Maličko osolíme, zalijeme studeným vývarem, přidáme zelený pepř a na mírném ohni pomalu provaříme. Přidáme smetanu, víno a sůl dle chuti, promícháme, necháme dojít k varu, vypneme plotýnku. Krok 3: Maso opečeme na pánvi z každé strany 3-4 minuty, chceme-li médium, pokud má někdo raději propečené, opéká o 1-2 minuty déle. Necháme chvilku odpočinout a uděláme fazolky. Krok 4: Mražené fazolky propláchneme a necháme na sítku okapat. Na oleji zpěníme jemně sekanou šalotku a česnek, přidáme okapané fazolky a pár minut restujeme, zakápneme sójovou omáčkou a podle chuti dosolíme. Biftečky podáváme s opečenými brambůrky, fazolkami a doplníme pepřovou omáčkou.
Maso vyndáme a necháme při pokojové teplotě aspoň 20 minut. Zatím připravíme brambory pečené v troubě, omáčku a fazolky. Krok 2: Na omáčku dáme máslo s olejem do rendlíku, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Maličko osolíme, zalijeme studeným vývarem, přidáme zelený pepř a na mírném ohni pomalu provaříme. Přidáme smetanu, víno a sůl dle chuti, promícháme, necháme dojít k varu, vypneme plotýnku. Krok 3: Maso opečeme na pánvi z každé strany 3-4 minuty, chceme-li médium, pokud má někdo raději propečené, opéká o 1-2 minuty déle. Necháme chvilku odpočinout a uděláme fazolky. Krok 4: Mražené fazolky propláchneme a necháme na sítku okapat. Na oleji zpěníme jemně sekanou šalotku a česnek, přidáme okapané fazolky a pár minut restujeme, zakápneme sójovou omáčkou a podle chuti dosolíme. Biftečky podáváme s opečenými brambůrky, fazolkami a doplníme pepřovou omáčkou.
Zveřejněno 22. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí biftečky se zelenými fazolkami a pepřovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Qvj
Moje poznámka
Hovězí biftečky se zelenými fazolkami a pepřovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Qvj
Nejnovější recepty
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 minutou
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 43 minutami
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 3 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 13 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 13 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 15 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 15 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 15 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 16 hodinami
Suroviny:
pepř,
sůl,
olej olivový,
máslo,
olej,
mouka hladká,
vývar hovězí,
pepř zelený sterilovaný,
smetana ke šlehání,
víno bílé,
sůl,
lusky fazolové,
olej sezamový,
olej chili,
česnek,
cibulka jarní,
omáčka sojová,
brambory
Komentáře (5)